Milujete papáje? Prezradíme vám, ako prospieva zdraviu

Na trhu sa to teraz len tak hemží vynikajúcim exotickým ovocím. Pre zimu je exotické ovocie typické, rovnako ako pre letné horúce mesiace nektárinky, broskyne a marhule. Aj keď exotické ovocie nie je najlacnejšie, oplatí sa doň investovať. Mnohé druhy sú totiž nadmieru zdravé. Napríklad taká papája! Papája rastie na stromoch, ktoré môžu dosiahnuť až desiatich metrov. Na jednom strome sa môže urodiť aj 150 plodov! Jeme predovšetkým samotný plod, ale listy stromu sú užitočné vo farmácii (vyrábajú sa z nich lieky). O zdravotných účinkoch tohto exotického ovocia tak nie je pochýb. Papája vyzerá ako hruška, má veľmi sladkú dužinu a krapet pripomína melón. Zásadne sa konzumuje surová, ale je možné ju uvariť. A teraz už k tomu, ako papája prospieva ľudskému zdraviu. • Znižuje cholesterol Papája je skvelá v tom, že znižuje zlý cholesterol v tele. Ide o ovocie bohaté na vlákninu, práve vláknina sa podieľa na nízkej hladine zlého cholesterolu v krvi. Vďaka tomu je teda možné konštatovať, že papája zabraňuje upchávaniu ciev a predchádza tak infarktu. • Pastva pre oči Keďže sa v papáji nachádza aj veľké množstvo vitamínu A, možno povedať, že papája je doslov pastvou pre oči. Udržuje zrak zdravý, okrem iného chráni oči pred vznikom ochorení, ktorým nemožno predchádzať, pretože idú ruka v ruke s naším vekom. Papája na telo pôsobí rovnako blahodárne ako napríklad mrkva alebo paradajky. • Pre vlasy Trápia vás krátke vlasy, ktoré nerastú? Alebo sú vaše vlasy polámané, suché a vypadávajú? Papája môže pomôcť. Vďaka obsiahnutému vitamínu A papája podporuje rast vlasov, navyše vlasy udržuje lesklé a pevné. Z papáje sa robia aj mnohé masky na vlasy, pretože vlasy skutočne podporuje. • Zaháňa stres Čo ocenia silne vyčerpaní ľudia, je fakt, že papája zaháňa stres. Ak si papáje nakrájate k obľúbenému večernému programu, pôjdete spať pokojní a vyrovnaní. The post Milujete papáje? Prezradíme vám, ako prospieva zdraviu appeared first on Marfy.sk.

prejsť na článok

Paleo diéta – cesta k zdraviu návratom do praveku?

Paleo diéta je hitom poslednej doby. V podstate však nejde o žiadnu „diétu“, ale o životný štýl inšpirovaný spôsobom života našich pravekých predkov v období paleolitu – teda v staršej dobe kamennej. Môže byť paleo diéta cestou k pevnejšiemu zdraviu?

prejsť na článok

Vinič hroznorodý

Máme tu čas vinobraní, a preto si prezradíme niekoľko zaujímavých a užitočných informácií najmä pre vinohradníkov o viniči hroznorodom.

prejsť na článok

Môžu byť plastové okná zdraviu škodlivé?

Materiály, z ktorých sú naše plastové okná vyrobené, sú zdravotne nezávadné a sú obzvlášť vhodné na využitie v zdravotníckych zariadeniach a budovách, ktoré trvalo obývajú osoby trpiace alergiami. Všetky plastové okná z našej ponuky sú vyrábané z PVC mate

prejsť na článok

Vrchárska Koruna Žilinská s cieľmi aj v Rajeckej doline

CYKLISTI A TURISTI ZBYSTRITE POZORNOSŤ Už 13. mája začína Vrchárska Koruna Žilinská. Tým, ktorí akciu nepoznajú, prezradíme, že sa môžu tešiť na 20 turisticky zaujímavých miest, ktoré treba zdolať...

prejsť na článok

Spracovanie cukiet na zimu

Máte v záhradke veľa cukiet a už neviete čo s nimi? Vyskúšali ste už všetky svoje obľúbené recepty a aj tak máte pocit, že ich neubúda? Odložte si cukety na zimu, kedy vám ich chuť bude chýbať a budú pre vás vzácne. Ako na to vám prezradíme v článku.

prejsť na článok