MEDOVINA kráľovná na každej oslave

MEDOVINA - kráľovná na každej oslave Nápoj, ktorý zohreje telo aj dušu – medovina. Medovina je tradičná a patrí medzi najobľúbenejšie alkoholické nápoje Slovákov. Medovinu si radi vychutnávajú aj ľudia, ktorým vadí tvrdý alkohol a to vďaka nižšiemu obsahu alkoholu. Rôzne ovocné, korenisté, či bylinkové príchute sú príjemným obohatením tohto medového nápoja Medovina je univerzálna a hodí sa na každú príležitosť a na každé ročné obdobie.   V lete nás príjemne schladí. Výborne sa hodí do miešaných nápojov alebo sa len tak čistá popíja pri letnom západe slnka. Studená medovina sa podáva vychladená na 15°C. Popíja sa z pohára na vysokej stonke tulipánového tvaru. V zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. V zime, alebo keď je nám zima nás vie medovina krásne zohriať. Pripraví sa za horúca a keď sa z nej začne odparovať vôňa, to už je len zážitok. Aby sa zachovali hodnoty tohto nápoja, nesmie sa medovina variť. Najlepšia teplota je od 55 – 60°C. Pije sa z hrubého pohára na whisky aby vydržala byť čo najdlhšie teplá. Hriata medovina je veľmi obľúbená a jej podávanie sa traduje hlavne počas Vianočných trhov, či večierkov. Áno, stala sa neodmysliteľnou súčasťou týchto najkrajších sviatkov v roku. Medovina je univerzálna a hodí sa na každú príležitosť a na každé ročné obdobie.   V lete nás príjemne schladí. Výborne sa hodí do miešaných nápojov alebo sa len tak čistá popíja pri letnom západe slnka. Studená medovina sa podáva vychladená na 15°C. Popíja sa z pohára na vysokej stonke tulipánového tvaru. V zúženom ústí pohára sa nádherne rozvinie vôňa medoviny. V zime, alebo keď je nám zima nás vie medovina krásne zohriať. Pripraví sa za horúca a keď sa z nej začne odparovať vôňa, to už je len zážitok. Aby sa zachovali hodnoty tohto nápoja, nesmie sa medovina variť. Najlepšia teplota je od 55 – 60°C. Pije sa z hrubého pohára na whisky aby vydržala byť čo najdlhšie teplá. Hriata medovina je veľmi obľúbená a jej podávanie sa traduje hlavne počas Vianočných trhov, či večierkov. Áno, stala sa neodmysliteľnou súčasťou týchto najkrajších sviatkov v roku. Príspevok MEDOVINA kráľovná na každej oslave je zobrazený ako prvý na medas.sk.

prejsť na článok

Smižianska zabíjačka

Po roku je tu opäť! Spoločná dedinská zabíjačka, ako sa na jednu z najväčších obcí patrí, bude poslednú sobotu pred Popolcovou stredou a teda už 10. 2. 2024. Aj v tomto roku sa môžete tešiť na: ukážky práce šikovných mäsiarov pri výrobe zabíjačkových šp

prejsť na článok

Slávni českí a svetoví bežci. Poznáte ich mená?

Beh ako disciplína patrí medzi ľahkú atletiku. Hovorí sa jej Kráľovná všetkých športov a nájdete medzi ňou aj chôdzu, vrh, hod či skok. Čiže disciplíny, ktoré sú založené na ľudskom pohybe. Určite tiež viete, že sa beh rozdeľuje na krátke vzdialenosti, st

prejsť na článok

Jedlo na detskú oslavu: delikatesy pre malých gurmánov

Aké jedlo na detskú oslavu? Detské oslavy sú čarovnými udalosťami plnými smiechu, zábavy a nekonečnej radosti. Avšak, keď príde na jedlo, môže byť výber správnych pokrmov náročným úkazom. Pretože na detskej oslave zohráva jedlo významnú úlohu, mali by sme

prejsť na článok

Sen každej ženy

Sen každej ženy komédia Hra autora Mira Gavrana, najhrávanejšieho sučasného chorvátskeho dramatika. Doba je rýchla. Nie je čas na nič. Nie je čas nájsť si partnera, uvariť večeru, navštíviť rodičov, vyvenčiť psa. Doba je materialistická. Túžime po bohato

prejsť na článok

Podľa čoho si vybrať koberec do každej izby

Asi prvé, čo vás pri výbere koberca upúta, je jeho farebnosť, okrem farebného zladenia s interiérom izby však treba vziať do úvahy aj množstvo iných skutočností. Dôležitý je napríklad druh miestnosti, teda najmä intenzita a povaha činností, ktoré sa v nej

prejsť na článok