Máme za sebou búrlivú noc. Búrky sa vyskytujú aj ráno a budú aj v priebehu nedele. Kde s nimi počítať?

Prvá septembrová sobota bola pomerne búrlivá. Postaral sa o to vlniaci sa teplý front, ktorý priniesol búrky najmä do oblasti východného Slovenska. Pár bleskov však udrelo aj pri Lučenci a nad Bratislavou.

prejsť na článok

Stredajšie poludnie prináša ďalšie búrky. Kde s nimi treba v nasledujúcich hodinách počítať?

Búrky si dali na pár hodín pauzu, ale krátko pred obedom sa opäť vracajú k slovu. Prvé z nich sa začali tvoriť na severe krajiny, kde počítať s ďalšími?

prejsť na článok

Cez Maďarsko sa rúti k Slovensku fotogenická búrka. Prináša silný, nárazový vietor

Už aj na východe búrky ukončili tropické horúčavy. Tu sa však vyskytujú relatívne slabé búrky. Oveľa výraznejšia búrková situácia je na západe krajiny, kam sa z Maďarska ženú výrazné búrky.

prejsť na článok

Z Maďarska sa ženú búrky. Pripravte sa na ďalšie kolo búrok

K nášmu územiu sa v podvečerných hodinách blížia búrky z Maďarska. Búrky večer hrozia vo viacerých lokalitách. Kde sa pripraviť na ďalšie nebezpečné búrky? 

prejsť na článok

AKTUÁLNE: V noci a skoro ráno by sa mali začať tvoriť búrky

Sobota, ktorá pomaly na našom území končí priniesla na naše územie niekoľko búrok. Ďalšie búrky hrozia už čoskoro. Prvé búrky by sa mali začať tvoriť dnes v skorých ranných hodinách a hrozia na našom území aj počas dňa.

prejsť na článok

Búrlivo je najmä na východe Slovenska. Búrky sú sprevádzané aj intenzívnejšími zrážkami

Počasie u nás naďalej ovplyvňuje vlniaci sa studený front. Ten k nám v stredajší podvečer prináša búrky, a to najmä na východ krajiny.

prejsť na článok