KLARET

Stretli ste sa už na víne s týmto označením ? Klaret je ružové, zriedkavo biele víno vyrobené z hrozna modrej odrody bez nakvasenia. Ružový klaret sa vyrába zomletím hrozna rovnako, ako pri výrobe červeného vína, pričom rmut (mušt s narušenými bobuľami) sa nechá ležať len pár hodín. Zafarbenie je tak iba čiastočné. Rmut sa následne lisuje na mušt a ďalej sa spracúva ako biele víno. Pri bielom klarete sa hrozno lisuje pod malým tlakom tak, aby bobule len popukali, uvoľnili šťavu, ale neuvoľnili farbivo. Pri tomto druhu spracovania sa tak spracuje len 45 -50 % hrozna. Preto je cena klaretov vyššia. Biely mušt sa následne spracúva ďalej ako biele víno. Navnadili sme Vás ? Ochutnáte ? zdroj: wikipedia.org Príspevok KLARET zobrazený najskôr mitoma.sk.

prejsť na článok

Gastronomický slovník (CH, I, J, K)

Varenie Chala- židovská vianočka z kysnutého cesta. Chalva – orientálna cukrovinka so zvláštnou chuťou, ľahko sa rozplýva, je vyrobená z mandlí, cukru a sezamového oleja. Chateaubriand – recept na dvojitý biftek z francúzskej kuchyne. Cheesecake – typic

prejsť na článok

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Varenie Chala - židovská vianočka zkysnutého cesta. Chalva – orientálna cukrovinka so zvláštnou chuťou, ľahko sa rozplýva, je vyrobená zmandlí, cukru asezamového oleja. Chateaubriand – recept na dvojitý biftek zfrancúzskej kuchyne. Cheesecake – typický a

prejsť na článok