Karamelový koláč s banánmi a šľahačkou (vegan)

Ak hľadáte recept na sladkú pochúťku, ktorá je zároveň vegánska a ľahko sa pripravuje, mám pre vás recept na nepečený karamelový koláč s banánmi. Je inšpirovaný klasický Banoffee koláčom! Základ vytvoríte jednoduchým lotuskovým korpusom, ktorý naplníte krémom z pudingu so slaným karamelom, banánmi a šľahačkou. Karamelový koláč s banánmi: Množstvo8 porciíQuarter (2 Servings)Half (4 Servings)Default (8 Servings)Double (16 Servings)Triple (24 Servings)Celkovo30 minút Korpus: 300 g karamelových sušienokLotus 2 PL kakaa 120 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinn etc.Krém: 600 g rastlinného mlieka izbovej teploty 2 ks Creme Olé slaný karamel (puding bez varenia)Dr.Oetker 200 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinn etc. práškový cukor podľa chuti(voliteľn )Ozdoba: 2 zelenšie banány 250 g vody 40 g kryštálového cukru 1 ks Tortové želé číreDr. Oetker 100 g rastlinnej samotany na šľahanieOatly, Rama, Alpro etc. kakao na poprášenie NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) IngredientsKorpus: 300 g karamelových sušienokLotus 2 PL kakaa 120 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinn etc.Krém: 600 g rastlinného mlieka izbovej teploty 2 ks Creme Olé slaný karamel (puding bez varenia)Dr.Oetker 200 g rastlinného maslaNaturli, Alsan, Rama rastlinn etc. práškový cukor podľa chuti(voliteľn )Ozdoba: 2 zelenšie banány 250 g vody 40 g kryštálového cukru 1 ks Tortové želé číreDr. Oetker 100 g rastlinnej samotany na šľahanieOatly, Rama, Alpro etc. kakao na poprášenieDirectionsKaramelový koláč s banánmi a šľahačkouIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-05-09","name":"Karamelov\u00fd kol\u00e1\u010d s ban\u00e1nmi a \u0161\u013eaha\u010dkou","image":"","description":"Ak h\u013ead te recept na sladk poch \u0165ku, ktor je z rove\u0148 veg nska a \u013eahko sa pripravuje, m m pre v s recept na karamelov kol \u010d s ban nmi.","recipeIngredient":["300 g karamelov\u00fdch su\u0161ienok","2 PL kakaa","120 g rastlinn\u00e9ho masla","600 g rastlinn\u00e9ho mlieka izbovej teploty","2 ks Creme Ol\u00e9 slan\u00fd karamel (puding bez varenia)","200 g rastlinn\u00e9ho masla","pr\u00e1\u0161kov\u00fd cukor pod\u013ea chuti","2 zelen\u0161ie ban\u00e1ny","250 g vody","40 g kry\u0161t\u00e1lov\u00e9ho cukru","1 ks Tortov\u00e9 \u017eel\u00e9 \u010d\u00edre","100 g rastlinnej samotany na \u0161\u013eahanie","kakao na popr\u00e1\u0161enie"],"recipeCategory":"Dezerty","recipeYield":"8","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","totalTime":"PT0H0M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"8","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Kým začnete s prípravou, vytiahnite z chladničky maslo na krém, aby získalo izbovú teplotu. Rovnako použite i rastlinné mlieko ozbovej teploty. Na mojom instagrame nájdete aj video. Korpus na karamelový koláč a banánmi: karamelové sušienky rozmixujte alebo rozdrvte valčekom na drobno. Pridajte kakao a a roztopené rastlinné maslo. Všetko zmiešajte. Pripravte si formu na koláč s priemerom asi 28 cm. Na dno dajte kruh z papiera na pečenie a dnu vysypte sušienkové cesto. Rukami základ dobre roztlačte na dno a na strany. Korpus dajte do chladnčiky stuhnúť, kým pripravíte krém. Krém: V mlieku izbovej teploty rozšľahajte podľa návodu Creme Olé puding, ktorý netreba zahrievať. Miešajte kým nezhustne. Odložte bokom. Zmäknuté maslo tiež vyšľahajte do svetla zaberie to pár minút, kým neuvidíte, že je svetlejšie a krémové. Následne začnite postupne pridávať vyšľahaný puding. Pri tomto kréme je dôležité, aby všetky ingrediencie mali rovnakú izbovú teplotu ideálne okolo 25 stupňov, aby sa maslo a puding krásne spojili. Ak je u vás chladnejšie a krém nebude hladký, tak odoberte asi polovicu a zajtrejte ho nad parou alebo v mikrovlnke a znova zašľahajte do studenšieho krému. Opakujte, kým nebude krém hladký. Krém dajte do sušienkového korpusu a zarovnajte. Ozdoba: Na vrch pridajte nakrájané banány na kolieska a pripravte si želé na polevu.Zmiešajte vodu, cukor a číre tortové želé. Zmes privedťe k varu za stáleho miešania a následne nechajte jemne vychladnúť – nie však úplne, aby želé nestuhlo. Pri chladnutí ho priebežne miešajte a potom ním polejte banány. Vrch odzobte trochou vyšľahanej vegánskej smotany na šľahanie a posypte kakaom. Nechajte stuhnúť aspoň 4 hodiny alebo cez noc, kým sa pustíte do krájania. Pozrite sa aj na môj posledný recept na Makovo jahodovú tortu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Príspevok Karamelový koláč s banánmi a šľahačkou (vegan) zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Koktejl

Namočené bezlepkové ovsené vločky sa rozmixujú v mixéri spolu s ovocím žltým melónom, banánmi, ríbezľami, černicami, mrazenými alebo čerstvými čučoriedkami, mangom, hruškou atď. Môžete pridať chia semiačka, trochu kokosového, tahini a určite vymyslíte aj

prejsť na článok

Leather Sleeves

Authentic Portland church-key selfies tofu. Farm-to-table, cred trust fund fingerstache. Synth raw denim vegan Banksy butcher stumptown single-origin semiotics. Intelligentsia chambray tousled, kitsch Godard actually pop-up. Listicle ugh flannel tousled r

prejsť na článok

Vegan francúzske zemiaky

Vegan francúzske zemiaky sú pre mňa typickým rodinným receptom, ktorý najradšej pripravujem z prvých domácich zemiakov. Tie sú čerstvé a šťavnaté a dodávajú tak celému jedlu jedinečnú vláčnosť. Klobásku nahradzujem údeným tofu, tempehom, seitanom alebo ve

prejsť na článok

Inspiration: Nordic Home

Meditation street art bitters keffiyeh Shoreditch. High Life roof party pour-over bitters, vegan Pitchfork ennui migas. Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache, XOXO sustainable pug fi

prejsť na článok

Vegan cestoviny ala alfredo

Ak máte chuť na krémovú a bohatú omáčku k cestovinám, ale nechcete používať mliečne výrobky, mám pre vás skvelý recept. Vegan cestoviny ala alfredo sú pripravené zo zeleniny, sójovej smotany a lahôdkového droždia, ktoré dodáva omáčke syrovú príchuť. Tento

prejsť na článok