Francúzske žemle či bagetky, vo francúzštine často označované ako „petits pains“, sú menšie verzie klasickej bagety. Tieto žemle sú pripravené z podobného cesta ako bagety, ale tvarujú sa do malých buchtičiek či bagetiek. Tieto žemle sú ideálne na prípravu rôznych sendvičov, alebo obložených žemličiek alebo si ich jednoducho vychutnáte s maslom, džemom, či medom.
Na niečo sladké máme chuť takmer vždy. Prečo by sme to mali nahrádzať nejakými sladkosťami z obchodu, keď si výborné koláčiky vieme pripraviť aj doma? Dnes vám prinášame tipy na jednoduché, rýchle, chutné koláčiky, ktoré zvládne aj úplný začiatočník.
prejsť na článokPoďte s nami vyskúšať domáce žemle z ingrediencií, ktoré iste máte vždy doma poruke. Či už ich pripravíte naslano alebo nasladko, dozlatista upečené žemličky máte za necelú hodinku hotové. Sme si istí, že ich nadýchaná štruktúra vaše chuťové bunky veľmi p
prejsť na článokFrancúzske okná pochádzajú už z konca obdobia renesancie v 17. storočí. Ide o typ okien, ktoré sa tiahnu od podlahy až po strop. Sú skvelým interiérovým doplnkom, do miestností vnesú celú horu svetla a pôsobia luxusným dojmom. Čo sú francúzske okná? Franc
prejsť na článokPrvý raz mi tieto burgre ukuchnil môj Maťo. Odvtedy ich mám napísané v mojom receptovom zošite a robievam aj viackrát počas leta. 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave 1 vajíčko jemné ovsené vločky 1 ČL horčice nahrobno nakrájaná cibuľka soľ korenie žemle
Streamovanie obrazu z webkamery pripojenej k Raspberry Pi nie je tak jednoduché, ako by sa mohlo zdať, ak chcete dosiahnuť aspoň trochu rozumnú kvalitu. Väčšina návodov odporúča motion, čo je síce rýchle a jednoduché riešenie, mne sa s ním však s mojou Lo