Francúzske žemle či bagetky, vo francúzštine často označované ako „petits pains“, sú menšie verzie klasickej bagety. Tieto žemle sú pripravené z podobného cesta ako bagety, ale tvarujú sa do malých buchtičiek či bagetiek. Tieto žemle sú ideálne na prípravu rôznych sendvičov, alebo obložených žemličiek alebo si ich jednoducho vychutnáte s maslom, džemom, či medom.
Na niečo sladké máme chuť takmer vždy. Prečo by sme to mali nahrádzať nejakými sladkosťami z obchodu, keď si výborné koláčiky vieme pripraviť aj doma? Dnes vám prinášame tipy na jednoduché, rýchle, chutné koláčiky, ktoré zvládne aj úplný začiatočník.
prejsť na článokPrvý raz mi tieto burgre ukuchnil môj Maťo. Odvtedy ich mám napísané v mojom receptovom zošite a robievam aj viackrát počas leta. 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave 1 vajíčko jemné ovsené vločky 1 ČL horčice nahrobno nakrájaná cibuľka soľ korenie žemle
Francúzske okná pochádzajú už zo 17. storočia, konkrétne z konca obdobia renesancie. Ide o typ okien, ktoré sa tiahnu od podlahy až po strop. Sú skvelým interiérovým doplnkom, do miestností vnesú celú horu svetla a pôsobia luxusným dojmom. Čo sú francúzsk
prejsť na článokStreamovanie obrazu z webkamery pripojenej k Raspberry Pi nie je tak jednoduché, ako by sa mohlo zdať, ak chcete dosiahnuť aspoň trochu rozumnú kvalitu. Väčšina návodov odporúča motion, čo je síce rýchle a jednoduché riešenie, mne sa s ním však s mojou Lo
Ako sme vám nedávno sľúbili, tak dnes vám prinášame zaujímavé a hlavne rýchle recepty so špargľou. Tak len smelo do varenia. :)
prejsť na článok