Je správne jesť grilované kura rukami ?

Je správne jesť grilované kura rukami ? Ako sa má správne jesť grilované kura. To je otázka, s ktorou sa stretávame už viac ako 25 rokov. Áno, čítate dobre. Viac ako 25 rokov grilujeme kurence v Prievidzi a počas celej tejto doby sa nás naši zákazníci pýtajú, ktorá z možnosti je správna. Či jesť grilované kura rukami, alebo si treba potrpieť na príbor. Nie len potrpieť, ale v prípade príboru aj čo to vytrpieť. Príbor, ruky, alebo nebodaj čínske paličky ? Jedálenský príbor je sada nástrojov, ktorá sa používa pri manipulácii s jedlom. Slúži k porcovaniu jedla a vkladaniu jedla do úst. Základnou časťou každého príboru je : lyžička nôž vidlička Príbor môže okrem týchto základných troch prvkov obsahovať aj rôzne prídavné nástroje, ako sú napríklad rôzne tvarované nože, vidličky, alebo dokonca kliešte. Naopak pri stravovaní v ázií sú bežnou súčasťou paličky. Celkom sa ku konzumácií jedla uvádza až 200 rôznych druhov príborov. Klasický príbor 1 200 miliónov ľudí 15% 15% Ázijské paličky 1 700 miliónov ľudí 21% 21% Bez príbora / rukami 4 200 miliónov ľudí 53% 53% Inak 900 miliónov ľudí 11% 11% Odhaduje sa, že klasickým európskym príborom je asi 900 miliónov ľudí, ázijske paličky používa na svete približne 1,2 miliardy ľudí. A dokonca 4,2 miliardy ľudí je jedlo bez príbora, jednoducho rukami. Keďže paličky pri konzumácii kuraťa, ktoré je na tanieri servírované aj s kosťou (teda mäso nie je na tanier servírované oddelené od kosti), neprichádzajú do úvahy, ostáva nám vyriešiť otázku, či je správne jesť grilované kura rukami, alebo príborom. Víťazom sa teda stáva Víťaz nie je. Teda neexistuje jednoznačný víťaz. A je to tak správne ! Pýtate sa prečo ? Odpoveďou je krásna definícia priamo z etiky stolovania, ktorá znie nasledovne: Grilované kura je tak výnimočné jedlo, že aj spoločenská etiketa dovoľuje jeho konzumáciu rukami. Skutoční gurmáni dobre vedia, že to najjemnejšie mäso sa nachádza až pri kosti. Pri konzumácii hydiny preto platí jednoduché pravidlo – príbor používame dovtedy, kým je to technický možné. Ak je na kostiach ešte mäso, stačí odložiť príbor a kúsok kuraciny uchopiť rukami a pokračovať v jedení…dobrú chuť. Ako to teda je v skutočnosti ? Viac ako polovica našich zákazníkov konzumuje naše grilované kurence jednoducho rukami, prípadne si pmôžu vidličkou. A všetci vedia, že robia správne. Samozrejme pre každý prípad máme príbor k dispozícií. Takisto máte u nás k dispozícii aj umyvadlo s mydlom a servítkami a utretie rúk. Takže je jedno ako grilované kura budete jesť, hlavne aby bolo čerstvé, chrumkavé a aby Vám chutilo. A od toho sme tu my a na ša Mlsáreň The post Je správne jesť grilované kura rukami ? appeared first on Mlsáreň GRILL & BISTRO Prievidza.

prejsť na článok

Ryžová kúra

Kúra s varenou celozrnnou ryžou je vhodná detoxikácia a ozdravenie celého organizmu.Toto má priamy pozitívny vplyv na duševný stav, aj na omladnutie. Jej absolvovanie nám tiež pomôže oslobodiť sa od závislosti na škodlivých stravovacích návykoch a potravi

prejsť na článok

Budeme drevo jesť?

Vedeckí pracovníci a najmä doktorandi by mali neustále čerpať nové nápady a rozširovať okruh svojich výskumných aktivít. Takto sa nám v roku 2018 otvorili dvere na vedeckú konferenciu NUTRICON 2018 organizovanú prof. Vladimirom Kakurinom v Macedónskom mes

prejsť na článok

Zora Puškáčová: „Duševné vlastníctvo sa nedá chytiť do ruky, neznamená to ale, že neexistuje.“

Rozhovor pre projekt SmallBiz, leto 2019. Pripravila Daniela Dušek Zora Puškáčová – pôvodne vyštudovaná právnička, je grafická dizajnérka, fotografka, a v neposlednom rade aj zakladateľka značky Kura Harabura. Tvorí netuctové oblečenie s

prejsť na článok

Ryžová kúra 3

Štvrtá fáza - desiaty - dvanásty deň 55 % ryže, 25 % tepelne upravenej zeleniny, 15 % tepelne upravených strukovín a 10 % surovej zeleninyRyža, varená zelenina, strukoviny plus surová zelenina V tomto období začíname pridávať k doterajšej strave tepel

prejsť na článok

V čom dokáže prekvapiť životopis personalistu?

Personalista, recruiter, karirny poradca je človek, ktormu denne prechdzaj životopisy rukami. Vjednom zmojich čln ... The post V čom dokáže prekvapiť životopis personalistu? appeared first on Eva Šnircová.

prejsť na článok