Humanium – najcennejší kov sveta debutuje v numismatike!

Sme veľmi radi, že sa s Vami dnes môžeme podeliť o fantastickú novinku zo sveta numizmatiky. Samlerhuset group, materská spoločnosť Národnej Pokladnice, predstavila prvú razbu z vzácneho humania zliatiny kovov, získaných z nelegálne držaných strelných zbraní. Pamätná razba je venovaná princeznej Diane k jej nedožitým 60. narodeninám.  Razba je výsledkom spolupráce spoločnosti Samlerhuset a neziskovej organizácie IM Swedish development partner, ktorá sa už mnoho rokov snaží o elimináciu chudoby a exklúzie. Práve táto nezisková spoločnosť je sponzorom mierovej misie „Humanium metal, ktorej sa môže zúčastniť spoločnosť vo všetkých svojich úrovniach, od štátneho aparátu až po jednotlivca. Humanium #8211; mierová komodita v boji proti násiliu Hlavnú úlohu hrá v projekte zliatina kovov, trefne pomenovaná ako Humanium. Táto mierová komodita je vyrábaná zo zhabaných nelegálne držaných strelných zbraní. Vražedné nástroje sa následne za účasti výrobných partnerov premieňajú v exkluzívne predmety dennej potreby alebo v užitočné umenie. Z humania sú vyrábané napríklad príbory, hodinky, perá, šperky a najnovšie aj numizmaty. Finančné prostriedky generované predajom spoločnosťou Humanium Metal sa opätovne investujú do komunít zužovaných násilím a utrpením, spôsobeným nelegálne držanými zbraňami. Konkrétne sa jedná o financovanie programov pre preživších násilných útokov a prevencie, ktorá má zabrániť nakupovaniu zbraní a ich nelegálnemu šíreniu. 1 razba = 4 zničené zbrane = veľa ušetrených ľudských životov Humanium mierová komodita je vyrábaná zo zhabaných nelegálne držaných strelných zbraní Pre vyťaženie jednej tony humania treba zničiť približne 6000 strelných zbraní. Z jednej tony vzácnej komodity možno vyraziť asi 25 000 mincí. Vďaka každej jednej minci sú zničené 4 strelné zbrane. Neexistencia 4 nebezpečných zbraní sa rovná záchrane mnohých existenciou ľudských! Nové partnerstvo ponúka nám všetkým jedinečnú príležitosť k prepisu násilných príbehov v láskavé príbehy s nespočetným množstvom dobrých koncov. Pomôžte nám meniť históriu staňte sa súčasťou novej mierovej misie! Prvá svetová razba z humania môže byť Vaša! Prvá pamätná minca z humania je venovaná princeznej Diane, krásnej princeznej z Walesu. Prvá pamätná minca z humania je venovaná princeznej Diane, krásnej princeznej z Walesu, ktorá celý život neúnavne bojovala za ľudskosť, mier a rovnaké podmienky pre všetky ľudské bytosti. Lady Di bola tvárou mnohých charitatívnych projektov. Iste by mala radosť, že razba, ktorú jej tvár ozdobila, podporuje hneď dva neziskové projekty. A síce elimináciu násilia prostredníctvom humania a podporu baníckych komunít v chudobných oblastiach tretieho sveta vďaka Fairmined zlatu, ktorým je razba zušľachtená. Razba je k dispozícii exklúzivne v ponuke Národnej Pokladnice. The post Humanium – najcennejší kov sveta debutuje v numismatike! appeared first on pokladnica-minci.sk.

prejsť na článok

Virus SW121 bol ťažným lietadlom na Majstrovstvách sveta juniorov v bezmotorovom lietaní.

V dňoch 28. júla až 10. augusta 2019 sa v maďarskom Szegede uskutočnili 11. Majstrovstvá sveta v bezmotorovom lietaní juniorov FAI 2019 a sme hrdí na to, že tento rok bol vo flotile vlečných lietadiel aj naš Virus SW 121. Pilot Balázs Magyar nám rozprával

prejsť na článok

26. Majstrovstvá Sveta Seniorov Budapešť, Maďarsko

26. Majstrovstvá Sveta Seniorov Budapešť, Maďarsko Na základe výsledkov z nominačných turnajov a  po rozhodnutí štátnej komisii,sa na Majstrovstvá Sveta Seniorov kvalifikovali aj traja odchovanci z nášho klubu. Dominik Imrich Kumite muži -60kg, Kumite

prejsť na článok

Na koniec sveta

Za tebou milá, som dlho putoval, no nenašiel sa nik, kto by ma ľutoval. Keď som ťa už konečne našiel, aj na koniec sveta by som s tebou zašiel.

prejsť na článok

Cesta okolo sveta

Viete, ako dlho trvá cesta okolo sveta? Dvadsaťtri rokov. V roku 1945 sme okupantov vyhnali na západ a v roku 1968 prišli z východu.

prejsť na článok

Inšpirácie zo sveta: Bo01 Malmö, Švédsko.

[...] Read More... The post Inšpirácie zo sveta: Bo01 Malmö, Švédsko. appeared first on CORWIN.

prejsť na článok