Glutamát sodný „vylepšuje“ chuť jedál ako éčko z kategórie zvýrazňovačov chuti. Vďaka tomu je možné priemyselne vyrábať potraviny s nižšími výrobnými nákladmi (= z menej kvalitných surovín), ale s dostatočne dobrou (až návykovou) chuťou
My a náš svet sme neoddeliteľnou súčasťou celého komplexného vesmíru. Preto napríklad fázy Mesiaca ovplyvňujú naše zdravie, a pôsobia tiež na rastliny v našich záhradách.
prejsť na článokNapriek potravinovým škandálom sa stalo nakupovanie v hypermarketoch štandardom. Nakupujeme tam potraviny aj pre tých najzraniteľnejších – pre naše deti. Sú potraviny z hypermarketov pre naše deti skutočne bezpečné?
prejsť na článokChcete znížiť riziko rakoviny hrubého čreva? Jedzte fazuľu!
prejsť na článokPracujete dnes na záhradke, alebo sa len prechádzate mestskými ulicami? Všade na vás číha nenápadná hrozba v podobe kliešťov. Neuniknete im ani na sídliskách, počítať s nimi musíte aj pri kosení trávnika a samozrejme kdekoľvek v prírode. Ako sa pred klieš
prejsť na článokĎalší výrobok z Poľska, ktorý môže ohroziť naše zdravie.
prejsť na článok