Glutamát sodný „vylepšuje“ chuť jedál ako éčko z kategórie zvýrazňovačov chuti. Vďaka tomu je možné priemyselne vyrábať potraviny s nižšími výrobnými nákladmi (= z menej kvalitných surovín), ale s dostatočne dobrou (až návykovou) chuťou
My a náš svet sme neoddeliteľnou súčasťou celého komplexného vesmíru. Preto napríklad fázy Mesiaca ovplyvňujú naše zdravie, a pôsobia tiež na rastliny v našich záhradách.
prejsť na článokNapriek potravinovým škandálom sa stalo nakupovanie v hypermarketoch štandardom. Nakupujeme tam potraviny aj pre tých najzraniteľnejších – pre naše deti. Sú potraviny z hypermarketov pre naše deti skutočne bezpečné?
prejsť na článokPracujete dnes na záhradke, alebo sa len prechádzate mestskými ulicami? Všade na vás číha nenápadná hrozba v podobe kliešťov. Neuniknete im ani na sídliskách, počítať s nimi musíte aj pri kosení trávnika a samozrejme kdekoľvek v prírode. Ako sa pred klieš
prejsť na článokChcete znížiť riziko rakoviny hrubého čreva? Jedzte fazuľu!
prejsť na článokĎalší výrobok z Poľska, ktorý môže ohroziť naše zdravie.
prejsť na článok