FOTO: Reštaurácia Koliba KamzíkNaše veľhory sa po zimnom období prebúdzajú k novému životu a ponúkajú stále viac farieb. Lúky v nižších polohách začínajú kvitnúť, svoj vzhľad menia aj lesy. Jarná túra v takomto prostredí je určite zážitkom. Vysokohorské chodníky sú do polovice júna uzavreté, ale možností na turistiku po bezpečných trasách je oveľa viac. Kontrast farebnej prírody s okolitými ešte bielymi štítmi je v tomto období nádherný. Rovnako dôležité je aj jedlo a nápoje, ktoré si zoberiete so sebou, prípadne naplánujete po turistickom pochode. V Tatrách nájdete mnoho typov reštaurácií, od tradičných horských chatiek s miestnymi špecialitami až po elegantné reštaurácie s vynikajúcimi gurmánskymi jedlami.My sme sa po ceste z Hrebienka do Starého Smokovca zastavili v Kolibe Kamzík. Tradičný slovenský drevený interiér pôsobí útulne, na stoloch majú obrúsky s modrotlačou, vo vázach malé kvietky. Teraz na jar sa už dá počas slnečných dní v pohode posedieť aj na krytej terase, ktorá tiež dýcha teplom horskej chalupy. Zaujala nás aj originálna drevená podlaha, ktorá dodáva priestoru tú pravú atmosféru. V takomto interiéri asi nemôžu ponúkať iné ako tradičné slovenské špeciality.Vybrali sme si na ochutnávku dve jedlá: Zemiakové placky s trhaným morčacím mäsom a Kamzík Tanier plný slovenských tradičných špecialít, ktorý sme mali aj so zvýhodnenou cenou vďaka MYAPLEND menu. Jedlá nám servírovali na tradičných modrých tanieroch a chuťovo sme boli veľmi spokojní. Sladkou bodkou za výborným obedom bola vanilková zmrzlina, ktorej dávame 10 z 10. bodov. Musíme uznať, že Koliba Kamzík určite stojí za vašu pozornosť. A ak máte radi ľudovú muziku, vraj sa máte zastaviť v Kolibe Kamzík v piatok a sobotu po 17-tej, vtedy tam vyhráva živá Cigánska muzika. Podobné skúsenosti sme mali v Tatranskej Lomnici, konkrétne v Olívia Restaurant, ktorá sa nachádza na prízemí Hotela Kukučka. Vo vnútri pôsobí ako moderná horská chata, interiér v sebe spája pohodlie a pocit, ktorý sa vám bude spájať s Tatrami aj po návrate domov. Doplnky sa taktiež spájajú s tatranskou prírodou, najmä s majestátnymi jeleňmi a v interiéri prevládajú celkovo zemité farby. Personál je veľmi priateľský. Z ponuky sa dajú vybrať jedlá z rôznych druhov mäsa, rýb, nechýba množstvo zeleniny, ak nedáte dopustiť na dezerty, ste na správnom mieste. V kuchyni pripravujú jedlá z čerstvých surovín, sú celkom kreatívni, radosť sa pozerať na ponuku.My sme neodolali jeleniemu steaku na šípkovej omáčke s ďumbierom a opečenou karlovarskou knedľou a grilovanému steaku z tuniaka v parmezánovo-sézamovej kruste podávaný na kukuričnom pyré s teryaki omáčkou. K jedlu sa výborne hodil pohár kvalitného vína, ale vybrať si môžete aj zo širokej ponuky špeciálnych siežich limonád. Obe z týchto reštaurácií majú na internete aj priaznivé recenzie od viacerých foodblogerov, čo sa potvrdilo aj nám. A ak sa zaregistrujete na www.myaplend.com, máte možnosť využiť zvýhodnené ceny vo viacerých tatranských reštauráciách. The post Gastro turistika: Aj vám po túre v Tatrách chutí viac? appeared first on Cez Hory.
Na gastre bolo skvele. Stretli sme množstvo priateľov, nadviazali nové spolupráce, objavili ďalšie skvelé vinárstva. Návštevníci mali možnosť zoznámiť sa s našim vinárstvom a ochutnať naše vínka. Množstvo z nich si nimi doplnilo svoje domáce vinotéky. Čo
prejsť na článokAKCIA ELECTROLUX set za SUPER CENU Varenie, to nie je len príprava jedla. Je to rituál plný farieb, chutí a zábavy. Máte aj vy chuť zažiť doma skvelú atmosféru profesionálneho gastro sveta? Máme pre Vás SET spotrebičov ELECTROLUX za SUPER CENU ! Nákup ako
prejsť na článokV celej oblasti Tatier sa teploty dostali do plusových hodnôt, víkend v horách by mal byť príjemný. Horskí záchranári vyhlásili druhý – mierny stupeň lavínového nebezpečenstva. Napriek príjemnému počasiu Horská záchranná služba varuje návštevníkov Tatier
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Šalátová varianta na slávnu taliansku trojku Caprese. Ingrediencie: balsamico podľa chuti bazalka podľa chuti 5 čiernych olív mleté čierne korenie podľa chuti 100 g mozzarelly 2 paradajky Príprava: Rajči
prejsť na článok