Gastro turistika: Aj vám po túre v Tatrách chutí viac?

FOTO: Reštaurácia Koliba KamzíkNaše veľhory sa po zimnom období prebúdzajú k novému životu a ponúkajú stále viac farieb. Lúky v nižších polohách začínajú kvitnúť, svoj vzhľad menia aj lesy. Jarná túra v takomto prostredí je určite zážitkom. Vysokohorské chodníky sú do polovice júna uzavreté, ale možností na turistiku po bezpečných trasách je oveľa viac. Kontrast farebnej prírody s okolitými ešte bielymi štítmi je v tomto období nádherný. Rovnako dôležité je aj jedlo a nápoje, ktoré si zoberiete so sebou, prípadne naplánujete po turistickom pochode. V Tatrách nájdete mnoho typov reštaurácií, od tradičných horských chatiek s miestnymi špecialitami až po elegantné reštaurácie s vynikajúcimi gurmánskymi jedlami.My sme sa po ceste z Hrebienka do Starého Smokovca zastavili v Kolibe Kamzík. Tradičný slovenský drevený interiér pôsobí útulne, na stoloch majú obrúsky s modrotlačou, vo vázach malé kvietky. Teraz na jar sa už dá počas slnečných dní v pohode posedieť aj na krytej terase, ktorá tiež dýcha teplom horskej chalupy. Zaujala nás aj originálna drevená podlaha, ktorá dodáva priestoru tú pravú atmosféru. V takomto interiéri asi nemôžu ponúkať iné ako tradičné slovenské špeciality.Vybrali sme si na ochutnávku dve jedlá: Zemiakové placky s trhaným morčacím mäsom a Kamzík Tanier plný slovenských tradičných špecialít, ktorý sme mali aj so zvýhodnenou cenou vďaka MYAPLEND menu. Jedlá nám servírovali na tradičných modrých tanieroch a chuťovo sme boli veľmi spokojní. Sladkou bodkou za výborným obedom bola vanilková zmrzlina, ktorej dávame 10 z 10. bodov. Musíme uznať, že Koliba Kamzík určite stojí za vašu pozornosť. A ak máte radi ľudovú muziku, vraj sa máte zastaviť v Kolibe Kamzík v piatok a sobotu po 17-tej, vtedy tam vyhráva živá Cigánska muzika. Podobné skúsenosti sme mali v Tatranskej Lomnici, konkrétne v Olívia Restaurant, ktorá sa nachádza na prízemí Hotela Kukučka. Vo vnútri pôsobí ako moderná horská chata, interiér v sebe spája pohodlie a pocit, ktorý sa vám bude spájať s Tatrami aj po návrate domov. Doplnky sa taktiež spájajú s tatranskou prírodou, najmä s majestátnymi jeleňmi a v interiéri prevládajú celkovo zemité farby. Personál je veľmi priateľský. Z ponuky sa dajú vybrať jedlá z rôznych druhov mäsa, rýb, nechýba množstvo zeleniny, ak nedáte dopustiť na dezerty, ste na správnom mieste. V kuchyni pripravujú jedlá z čerstvých surovín, sú celkom kreatívni, radosť sa pozerať na ponuku.My sme neodolali jeleniemu steaku na šípkovej omáčke s ďumbierom a opečenou karlovarskou knedľou a grilovanému steaku z tuniaka v parmezánovo-sézamovej kruste podávaný na kukuričnom pyré s teryaki omáčkou. K jedlu sa výborne hodil pohár kvalitného vína, ale vybrať si môžete aj zo širokej ponuky špeciálnych siežich limonád. Obe z týchto reštaurácií majú na internete aj priaznivé recenzie od viacerých foodblogerov, čo sa potvrdilo aj nám. A ak sa zaregistrujete na www.myaplend.com, máte možnosť využiť zvýhodnené ceny vo viacerých tatranských reštauráciách. The post Gastro turistika: Aj vám po túre v Tatrách chutí viac? appeared first on Cez Hory.

prejsť na článok

Úspešný DANUBIUS GASTRO 2016 za nami :)

Na gastre bolo skvele. Stretli sme množstvo priateľov, nadviazali nové spolupráce, objavili ďalšie skvelé vinárstva. Návštevníci mali možnosť zoznámiť sa  s našim vinárstvom a ochutnať naše vínka. Množstvo z nich si nimi doplnilo svoje domáce vinotéky. Čo

prejsť na článok

AKCIA APRÍL 2021 ELECTROLUX set za SUPER CENU

AKCIA ELECTROLUX set za SUPER CENU Varenie, to nie je len príprava jedla. Je to rituál plný farieb, chutí a zábavy. Máte aj vy chuť zažiť doma skvelú atmosféru profesionálneho gastro sveta? Máme pre Vás SET spotrebičov ELECTROLUX za SUPER CENU ! Nákup ako

prejsť na článok

V Tatrách platí druhý stupeň lavínového nebezpečenstva

V celej oblasti Tatier sa teploty dostali do plusových hodnôt, víkend v horách by mal byť príjemný. Horskí záchranári vyhlásili druhý – mierny stupeň lavínového nebezpečenstva.  Napriek príjemnému počasiu Horská záchranná služba varuje návštevníkov Tatier

prejsť na článok

Šalát Caprese

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Šalátová varianta na slávnu taliansku trojku Caprese. Ingrediencie: balsamico podľa chuti bazalka podľa chuti 5 čiernych olív mleté ​​čierne korenie podľa chuti 100 g mozzarelly 2 paradajky Príprava: Rajči

prejsť na článok