Varenie – Recepty – Polievky Tradičná fazuľová polievka výborne zasýti i zahreje. Ingrediencie: 150 suchej fazule 250 g klobásy 1 menšia cibuľa cesnak zelená petržlenová vňať soľ Príprava: Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme ju deň vopred. Vodu v ktorej bola namočená, dolejeme na 1 ½ litra, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak (3 strúčiky) a klobásu. Varíme, kým fazuľa nezmäkne, ak chceme proces varenia urýchliť, použijeme tlakový hrniec, polievka sa tak uvarí za 25 až 30 minút. Pred podávaním polievku podľa chuti dosolíme a posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Čas prípravy: 1 hodina 10 minút Čas varenia: 1 hodina 5 minút Počet porcií: 4 Výborný recept na gazdovskú fazuľovú polievku, na ktorej si pochutí celá rodina. Fazuľové polievky sú u nás mimoriadne obľúbené a inak tomu nie je ani pri tejto polievke. Tento
prejsť na článokTáto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti.
Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.
prejsť na článok