ESĽP rozhodol v prípade Verčimák proti Slovenskej republike v prospech Slovenskej republiky

ESĽP zverejnil 19. októbra 2023 rozhodnutie v prípade Verčimák proti Slovenskej republike, ktorým vyhlásil sťažnosť za neprijateľnú z dôvodu zneužitia práva podať sťažnosť.

prejsť na článok

ESĽP vyhlásil rozsudok v prípade Plechlo proti Slovenskej republike

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že došlo k porušeniu práva sťažovateľa na rešpektovanie súkromného života a korešpondencie (článok 8 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd).

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd prijal na ďalšie konanie návrh na výklad čl. 101 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky

Prezidentka Slovenskej republiky podala návrhu na začatie konania podľa čl. 128 Ústavy Slovenskej republiky o výklade čl. 101 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky.

prejsť na článok

130 inštalácií TomoCon PACS v Slovenskej republike

V jedenástom mesiaci 2018 sme dosiahli ďalší míľnik 130 živých systémov TomoCon PACS v Slovenskej republike. Sme radi, že nám zachovávate svoju priazeň a v budúcnosti chceme naďalej rozširovať portfólio našich softvérových produktov a skvalitňovať služby

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ustanovenia § 58 ods. 2 a 3 Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou SR

Ústavný súd Slovenskej republiky 27. septembra 2023 nálezom rozhodol, že ustanovenia § 58 ods. 2 a 3 Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou Slovenskej republiky.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd rozhodol o súlade §77 ods. 5 zákona o vysokých školách s ústavou SR

Ústavný súd Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 24. októbra 2023 rozhodol vo veci vedenej pod sp. zn. PL. ÚS 10/2022.

prejsť na článok