LEGISLATÍVA: Ústavný súd rozhodol o súlade §77 ods. 5 zákona o vysokých školách s ústavou SR

Ústavný súd Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 24. októbra 2023 rozhodol vo veci vedenej pod sp. zn. PL. ÚS 10/2022.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd bude posudzovať súlad § 289 ods. 2 Trestného zákona s ústavou

Ústavný súd Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 6. decembra 2023 rozhodol vo veci vedenej pod sp. zn. PL. ÚS 17/2023 týkajúcej sa súladu ustanovenia § 289 ods. 2 Trestného zákona s ústavou.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ustanovenia § 58 ods. 2 a 3 Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou SR

Ústavný súd Slovenskej republiky 27. septembra 2023 nálezom rozhodol, že ustanovenia § 58 ods. 2 a 3 Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou Slovenskej republiky.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Niektoré ustanovenia zákona o zmene a doplnení niektorých zákonov v súvislosti s reformou súdnictva nie sú v súlade s ústavou

Ústavný súd SR rozhodol, že niektoré ustanovenia zákona o zmene a doplnení niektorých zákonov v súvislosti s reformou súdnictva nie sú v súlade s ústavou.

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Časť zákona o pobyte cudzincov nie je v súlade s ústavou

Ústavný súd SR na neverejnom zasadnutí pléna rozhodoval vo dvoch veciach, a to vo veci súladu časti zákona o pobyte cudzincov a o časti zákona o niektorých opatreniach pri majetkovoprávnom usporiadaní pozemkov pod stavbami, ktoré prešli z vlastníctva štát

prejsť na článok

LEGISLATÍVA: Ústavný súd SR rozhodol o dvoch návrhoch na začatie konania o súlade právnych predpisov

Ústavný súd Slovenskej republiky na neverejnom zasadnutí pléna 11. októbra 2023 rozhodol o dvoch návrhoch na začatie konania o súlade právnych predpisov.

prejsť na článok