Granola je bohatá na bielkoviny a vlákninu, ktoré prispievajú pocitu plnosti. Medzi prísady v granole s vysokým obsahom bielkovín patria orechy ako mandle, vlašské orechy a kešu orechy, konopné a sezamové semienka ako aj tekvicové jadierka. Potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ako je ovos, orechy a semená, spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka a zvyšujú čas trávenia, čo vám môže pomôcť dlhšie sa cítiť plný a mať lepšiu kontrolu nad jedením. Živiny v granole sa líšia v závislosti od zloženia. Tým, že si ju pripravíte doma, môžete si byť istými, že zvolíte správne zdroje mikro-živín (antioxidanty,selén, železo, vitamín E) a vlákniny. Energetická hodnota: 2930 kcal na 660 g Bielkoviny: 61 g Tuky: 178 g Sacharidy: 252 g Vláknina: 40 g Čo budeme potrebovať 270 g vločky (ovsené, jačmenné, špaldové, pohánkové) 100 g sušené ovocie (napr. brusnice, slivky, ďatle, hrozienka, banány, marhule, goji) 80 g orechy natural (napr. vlašské, lieskové, píniové, kešu, mandle) 20 g semienka / jadierka (napr. tekvicové, slnečnicové, konopné, ľanové, sezamové) 40 g kokosový olej 2 ks vaječný bielok 20 g trstinový cukor soľ škorica a horká čokoláda podľa chuti Postup Vo väčšej mise zmiešame vločky s orechmi, semienkami / jadierkami, soľou, cukrom, rozpusteným kokosovým olejom a vyšľahanými bielkami. Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie pri 140° cca 40 minút. Ešte do teplej hmoty zamiešame na kúsky pokrájané sušené ovocie a škoricu. Po vychladnutí môžeme prichutiť posekanou horkou čokoládou. The post Domáca granola appeared first on Efresh.sk.
Ako na domácej granolu? Pozrite sa na jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne doma pripraviť každý. Granola je často zamieňaná s müsli, ale medzi týmito dvoma jedlami je niekoľko rozdielov. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoo
prejsť na článokHus domáca dokáže využiť trávnatú pastvu, dokonca sa vypasie aj na zbytkoch obilia na strniskách. Na rozdiel od hrabavej hydiny, hus potrebuje mať zabezpečený voľný prístup k vode. Ak nemáte nablízku potok či rybník, nezaobídete sa bez vybetónovania maléh
prejsť na článokPotrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka
Print Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme. Ingrediencie2000gramov domácej sliepky200gramov čerstvého masladomáci
1. Rozhodli ste sa vytvoriť si svoje krajčírske kráľovstvo, prípadne staviť na kreatívny kútik, kde bude mať všetko svoje miesto? Inšpirujte sa pri jeho tvorbe