Každý druh zeleniny je potrebný pre zdravie. Niektorý ale viac a iný menej. Cibuľa ponúka pre zdravie mnoho výhod tým, že obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov a rastlinných zlúčenín. To však nie je žiadna novinka, nakoľko cibuľa bola používaná už od
Cibuľa, súčasť každej domácnosti, a tiež aj jedálnička, aj napriek svojmu zápachu. Je to jedna z najbežnejších zelenín na svete. Núti nás síce k plaču, ale je veľmi zdravá. Najčastejšie ju konzumujeme surovú, varenú alebo smaženú, no najúčinnejšia je aj t
prejsť na článokSušená, čerstvá, surová alebo varená cibuľa je základnou súčasťou mnohých polievok, šalátov a pokrmov. Nezaobídeme sa bez nej pri príprave takmer žiadneho jedla, pretože im dodáva výbornú chuť a jedinečnú vôňu. Viete ktorá cibuľa je ideálnou pri príprave
prejsť na článokVarenie – Potraviny – Poznávajte vitamíny Význam pre organizmus: zdravie pokožky, kvalita a rast vlasov, premena glukózy na energiu, syntéza tukov Kde sa nachádza: vaječný žĺtok, ovos, pšeničné klíčky, orechy, sója, zelená fazuľka, pečienka, hrach, mrkv
prejsť na článokPečená zelenina je skvelou prílohou, no i hlavným jedlom. Čo si tak pripraviť pečenú cibuľu v rúre? Máme pre vás recepty na túto pochúťku. O fantastických účinkoch cibule na zdravie sme už písali, preto viete, že dopriať si ju aj ako samostatné jedlo, je
prejsť na článokViete, čo majú spoločné citrón, banán, cibuľa, soľ a čaj? Všetky vieme využiť aj inak, ako len na jedenie, či dochucovanie.
prejsť na článok