Varenie – Recepty - Studený bufet Recept na perfektný sviatočný šalát, za ktorý sa pred návštevou nemusí hanbiť žiadna gazdiná. Ingrediencie: 300 g zemiakov 200 g jemnej salámy 100 g sterilizovaných uhoriek 200 g sterilizovanej miešanej zeleniny 250 g majonézy 100 ml smotany soľ worcesterská omáčka ocot práškový cukor mleté čierne korenie pár reďkoviek petržlenová vňať Príprava: Zemiaky uvarené v šupke očistíme pokrájame pomocou mriežky na malé kocky a ochutíme nálevom pripravený z worcesterskej omáčky, octu, cukru, soli, mletého čierneho korenia a vody. Potom ich necháme trochu postáť. Salámu a sterilizované uhorky pokrájame na jemné rezance a pridáme odkvapkanú sterilizovanú zeleninu. Majonézu premiešame so smotanou a nalejeme na pripravenú salámu so zeleninou. Potom pridáme aj ochutené zemiaky. Všetko zľahka premiešame a necháme stáť v chlade niekoľko hodín. Tipy: Nálev pridávame do zemiakov len postupne, aby zemiaky boli síce dostatočne ochutené, ale na druhej strane nesmú byť príliš vodnaté, šalát by potom nebol kompaktný a roztekal by sa po tanieri. Pre jarný imidž šalátu servírovaného vo väčšej miske i pre zdravie môžeme túto slávnostnú prílohu ozdobiť plátkami reďkovky a petržlenovou vňaťou. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Žihľavový sirup, šalát, polievka, pesto, smoothie či chutný slimáci!
prejsť na článokŠalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?
prejsť na článokVianoce na Slovensku #3 Tretí a posledný recept z trilógií tohtoročných tradičných vianočných receptov, je zhodou náhod aj tradičné jedlo pripravované na Veľkú Noc. Sviatočný zemiakový šalát Čítaj ďalej a odhaľ recept, ktorý si možno pripravíš túto zimu
CHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn
prejsť na článokZdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky.