Chrumkavé kačacie prsia na červenom víne

Máte chuť na romantický večer? Prekvapte svoju lepšiu polovičku niečím novým. Máme pre vás vynikajúci recept, ktorý ulahodí všetkým vašim zmyslom. Chrumkavá kačica v sprievode sýtočerveného hrozna tak, ako ste ich ešte nejedli. Oslaďte si večer touto špecialitou. Ingrediencie /2 porcie/ 400 g  kačacích pŕs 200 g  červeného hrozna 2 ks  šalotka 2 PL  cukru 200 ml  červeného vína 4PL  balzamikového octu 100 ml  kuracieho vývaru ½   škoricovej paličky 1   klinček 1  bobkový list 1 PL  citrónovej kôry 5 vetvičiek  tymiánu 70 g   masla   soľ a korenie Ktoré kuchysnké spotrebiče sú najfunkčnejšie? Pomôžeme Vám vybrať si. Nutričná hodnota na jednu porciu Kalórie 803 Bielkoviny 44g Tuky 38g Sacharidy 54g Recept na Kačacie prsia na červenom víne Krok 1 Ako pri každom recepte, tak aj tu sa začína prípravou surovín. Odstopkované hrozno si nakrájame na polovičky a šalotku si na jemno nasekáme. Následne sa nožom pustíme i do kačacích pŕs. Jemne narežeme ich kožu diagonálnym smerom, čím vytvoríme vzor v tvare diamantu a posolíme. Rúru si dáme vyhriať na 180 180°C/350°F. Krok 2 Kačacie prsia si vložíme do suchej studenej panvice kožou nadol. Začneme ich opekať na strednej teplote až kým koža nezažne byt chrumkavá, cca. 5 min. Potom znížime teplotu na minimum a opekáme prsia z druhej strany cca. 2 – 3 min. Keď sa nám zdajú už skoro hotové Uložíme ich na plech a pustíme sa do prípravy našej omáčky. Krok 3 Na teplú panvicu z kačacích pŕs dáme nasekanú šalotku, ktorú orestujeme na masti z pŕs až kým nespriehľadnie. Potom pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Následne ju zalejeme červeným vínom a balzamikovým octom a necháme dusiť, kým sa zvyšný cukor úplne nerozpustí. Pridáme kurací vývar, škoricu, klinček, bobkový list, tymian a citrónovú kôru a dochutíme soľou a korením. Necháme zmes dusiť, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu. Krok 4 Medzitým preložíme kačacie prsia do rúry a necháme opekať cca. 4 – 5 min. Do omáčky pridáme ešte hrozno a maslo a dobre premiešame. Kačacie prsia vyberieme z rúry, počkáme cca. 5min. Potom už len stačí naporcovať, poliať omáčkou a pustiť sa do toho. Dobrú chuť! Zdroj: www.kitchenstories.com Viac receptov nájdete kliknutím na tento odkaz. The post Chrumkavé kačacie prsia na červenom víne appeared first on Byvdoo.

prejsť na článok

Zásadný obrat Igora Matoviča pri registrovaných partnerstvách

Všetci si ešte pamätáme na tlačovky a blogy Igora Matoviča namierené na „pomoc KDH“, v ktorých hovoril o zrade kresťanských voličov, o červenom koberci pre registrované partnerstvá, ktorý mal údajne Alojz Hlina a KDH prestierať. Tieto tlačovky sa týkali n

prejsť na článok

Úroda hrozna bude tento rok nižšia až o 40 %. Spôsobilo to minuloročné sucho

Pre tých, ktorí si radi pochutnajú na dobrom víne, nemáme dobrú správu. Nepriaznivé počasie ešte z minulého roka spôsobí, že úroda hrozna bude tento rok výrazne nižšia. Dobrou správou je, že kvalita by mala byť naďalej vysoká.

prejsť na článok

Ako vybrať najlepšiu teplovzdušnú fritézu? TOP produkty podľa recenzií

V čom sa odlišujú najlepšie teplovzdušné fritézy od ich predchodcov? Fritézy prešli za uplynulé obdobie viacerými dôležitými zmenami. Bez námahy a dlhých minút strávených pri varnej doske vyčarujú chrumkavé hranolčeky aj rezne, no už k tomu vôbec nepotreb

prejsť na článok

Cobb Šalát

Máte chuť na niečo dobré, no vaša chladnička ponúka len z každého rožku trošku? Vyskúšajte tento recept na Cobb šalát. Hovorí sa, že korene tejto klasiky z USA  siahajú až do kuchýň amerických reštaurácií medzi hladných čašníkov a kuchárov. Po celom dni b

prejsť na článok

Milujte zvieratá, prírodu i celé ľudstvo

Prečo je pre ľudí tak ťažké milovať zvieratá, Matku Zem či iných ľudí? Prečo je tak zložité vidieť dokonalosť a Boha vo všetkom, čo je okolo nás, čo existuje a čo nám poskutuje lásku, poznanie či múdrosť? Prečo ľudia nedokážu prijať život taký, aký je, so

prejsť na článok