Cobb Šalát

Máte chuť na niečo dobré, no vaša chladnička ponúka len z každého rožku trošku? Vyskúšajte tento recept na Cobb šalát. Hovorí sa, že korene tejto klasiky z USA  siahajú až do kuchýň amerických reštaurácií medzi hladných čašníkov a kuchárov. Po celom dni bez poriadneho jedla si  z toho, čo im z varenia zvýšilo pripravili svoju vlastnú polnočnú špecialitu. Pripravte si túto dobrotu aj vy, určite vás nasýti. Recept je jednoduchý a ak vám nejaká ingrediencia chýba, nezúfajte a pokojne to nahraďte niečím iným. Ingrediencie /4 porcie/ 100 g  slaniny 2  vajcia 1 PL  rastlinného oleja 2  kuracie prsia 2  srdcia rímskeho šalátu ½  uhorky ½  avokáda 150 g  cherry paradajok ½  červenej cibule 10 g  pažítky 50 ml  olivového oleja 1⅓ PL  balzamikového octu 1 ČL  horčice 80 g  modrého syru             soľ             korenie Ktoré kuchysnké spotrebiče sú najfunkčnejšie? Pomôžeme Vám vybrať si. Nutričná hodnota na jednu porciu Kalórie 1147 Bielkoviny 62g Tuky 90g Sacharidy 26g Recept na Cobb Šalát Krok 1 Najprv si predhrejeme rúru na 160°C/325°F. Kým sa rúra zohrieva, vystelieme si plech papierom na pečenie a poukladáme naň plátky slaniny. Vložíme do rozohriatej rúry a opekáme cca. 10 min., respektíve kým nebude pekne chrumkavá do chrumkava. Potom si uvaríme vajcia v hrnci s vriacou vodou cca. 8 min., následne ich vyberieme a ochladíme v miske so studenou vodou. Krok 2 Zohrejeme si panvicu na strednom ohni. Pridáme rastlinný olej, na ktorom opekáme kuracie prsia cca. 4 minúty, potom ich otočíme a smažíme ďalšie 4 minúty, alebo kým nie sú uvarené. Dochutíme soľou a korením. Vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť a potom nakrájame. Krok 3 Srdiečka rímskeho šalátu umyjeme, osušíme, a nakrájame na pásiky. Potom nakrájame uhorku. Avokádo prekrojíme na polovicu, opatrne vyberieme jadierka a taktiež na prúžky nakrájame. Cherry paradajky stačí iba rozpoliť. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pažítku taktiež nasekáme nadrobno. Napokon ošúpeme a rozštvrtíme naše vychladené vajíčka. Krok 4 V tomto kroku si spravíme dresing z olivového oleja, balzamikového octu a horčice. Všetky ingrediencie zamiešame a dochutíme korením a octom. Krok 5 Nakoniec zmiešame rímsky šalát s dresingom a naaranžujeme ho na tanier spolu s ostatnými surovinami. Na vrch už len rozdrobíme modrý syr a môžeme si vychutnať túto rýchlu špecialitku. Dobrú chuť! A môže sa ísť jesť. Dobrú chuť! Zdroj: www.kitchenstories.com Viac receptov nájdete kliknutím na tento odkaz. The post Cobb Šalát appeared first on Byvdoo.

prejsť na článok

Môžete jesť uhorky so šupkou? Budete prekvapení

Uhorky chutia skvele, keď sa počasie oteplí. Môžu byť osviežujúce a sú nízkokalorické. Treba ich však ošúpať alebo ich možno jesť aj so šupkou? Ukazuje sa, že hoci mnohí túto zeleninu šúpu, pre naše zdravie je lepšie jesť uhorky bez šúpania.  Uhorky sú

prejsť na článok

Oplachujete cestoviny po varení? Fatálna chyba

Je niečo jednoduchšie ako varenie cestovín? Odpoveď na túto otázku sa zdá triviálna. Mnoho ľudí však pri príprave tohto produktu robí základnú chybu. Opláchnutím cestovín studenou vodou sa zmyje cenný škrob. Jedlá obsahujúce cestoviny sú doménou Talian

prejsť na článok

Môžete potraviny skladovať na balkóne? Tisíce Slovákov robia stále tú istú chybu

Veľká Noc je pred nami a s ňou sa okrem rodinných stretnutí objaví aj nepríjemný problém. Ide o nedostatok miesta v chladničke. Jednoducho praská vo švíkoch priveľa jedla. Môžeme teda skladovať potraviny na balkóne? Bohužiaľ, chyba má často katastrofálne

prejsť na článok

Naozaj z nás budú fruitariani?

Rozhodli sme sa žiť na ostrove Moorea vo Francúzskej Polynézii, ktorá je dnes už našim domovom. Pri mnohých otáznikoch o živote na ostrove, bola jedna obrovská základná neznáma. Čo budeme jesť? Pri zúfalých poznatkoch, ktoré nám ponúkal pán internet v

prejsť na článok

Akosi mi to nesedí.

Sú pece a pece Dnes som natrafil pri surfovaní na nete na firmy, ktoré ponúkajú kachľové pece od návrhu až po výrobu. Zarazili ma však tech. parametre, ktoré uvádzajú. Najviac ma zarazil údaj o hmotnosti pece 350 kg !!! Spomenul som si na zopár vtipný

prejsť na článok