Cesta k udržateľnosti – zelený proteín z trávy s využitím závitovkového kalolisu IEA PRESS

Dovoz sóje je čoraz drahší a čoraz viac kritizovaný preto sa v Škandinávii výrobcovia krmív a semien rozhodli propagovať proteínový kŕmny koncentrát vyrobený z trávy, ďateliny a lucerny pre neprežúvavce, ako sú ošípané a hydina. Tlak na európskych výrobcov krmív a najmä na ekologické živočíšne farmy, aby našli alternatívy k dovozu sóje, ktorá sa v Európe pestuje len málo, sa v posledných rokoch zvýšil. To prispelo k podnetom na nájdenie miestnych zdrojov bielkovín. Belgická firma BioRefine dokáže v priebehu niekoľkých hodín vyprodukovať bielkovinový koncentrát, ktorý má textúru podobnú mletej káve, pripravený na odoslanie výrobcom krmív pre výrobu kŕmnych zmesí. Výroba je založená na etablovanej technológii biorafinérie, ktorá využíva pokrokové poznatky z moderného biologického výskumu. V procese sa využíva substrát so zmesi konkrétnych druhov čerstvo pokosenej trávy. Táto zelená šťava sa zahrieva, bielkoviny sa zhlukujú rovnako ako pri varení vajíčka.Následne sa šťava vylisuje, pričom sa oddelí tekutá frakcia a proteíny. Na vylisovanie substrátu bol použitý pomalobežný, nízkoenergetický závitovkový kalolis IEA PRESS. Proteíny sa ešte vysušia, čím vznikne hnedý prášok, ktorý sa plní do veľkých vriec. Chovatelia takýto proteín, ktorý nahrádza sójový koláč, pridávajú do krmiva pre hydinu a ošípané. Bolo nám cťou že firma JOCHMAN sa mohla podieľať na tomto projekte dodaním komponentov závitovkového kalolisu nášmu odberateľovi a finálnemu výrobcovi firme IEA Derflinger GmbH a že tento príklad môžu nesledovať aj iné firmy. Viac sa môžete dozvedieť tu.The post Cesta k udržateľnosti – zelený proteín z trávy s využitím závitovkového kalolisu IEA PRESS first appeared on Jochman s.r.o. Spišská Nová Ves.

prejsť na článok

IEA PRESS na ČOV Štrbské Pleso

Na videu môžete vidieť funkciu závitovkového kalolisu v prevádzke Štrbské Pleso po rekonštrukcii ČOV.The post IEA PRESS na ČOV Štrbské Pleso first appeared on Jochman s.r.o. Spišská Nová Ves.

prejsť na článok

100% prírodný slovenský srvátkový proteín

!Novinka! Prinášame na Slovenský trh konečne poriadny proteín bez všetkých éčok, farbív, či umelých sladidiel. Náš proteín je prírodný, s vysokou stráviteľnosťou ochutený prírodnými príchuťami. Má skvelú rozpustnosť a chuť a balený je v 100% biodegradovat

prejsť na článok

Hovädzí a vaječný proteín prečo nie sú v ponuke?

Hovädzí a vaječný proteín Vaječný proteín Vaječný proteín sa nachádza v niektorých produktoch, takže v ponuke ho v podstate máme :). Len nie je v ponuke ako samostatný proteínový zdroj. Čo sa týka kvality a využiteľnosti v tele, tak mu nič nechýba, takže

prejsť na článok

Kosenie trávy traktorom a diskovou kosačkou.

Dneska špeciálne video pre milovníkov kosenia trávy traktorom, v tomto videu si ho užiejete až až.. Trávy som kosil traktorom Case 85A Farmall a diskovou kosačkou ZTR 270. Užite si ho..

prejsť na článok

Zelený čaj matcha v kuchyni

Mnoho ľudí pije zelený čaj, ale jedli ste ho už niekedy? Spôsob, ako pridať zelený čaj do vášho denného jedálnička si budete môcť prečítať na nasledujúcich riadkoch.

prejsť na článok