Egreše patria u nás k obľúbenému drobnému ovociu. Darí sa im všade tam, kde aj ríbezliam. Sú bohatým zdrojom kremíka, horčíka, mangánu, zinku a tiež vlákniny. Hneď po hrozne sa vyznačujú najväčším množstvom ovocného cukru z celého domáceho bobuľového ovoc
Nie je to čierna ríbezľa, aj keď sa na ňu podobá. Nie je to egreš, aj keď má podobne osviežujúcu chuť. Josta je medzidruhový kríženec egreša a čiernej ríbezle vyšľachtený v 20. storočí.
prejsť na článokEgreše – drobné, príjemne kyslasté ovocie s vynikajúcim vplyvom na zdravie človeka. Ako egreše sadiť a pestovať?
prejsť na článokPrečítajte si ako hlboko sadiť hrach, ako ho pestovať, a ďalšie praktické zaujímavosti o jednej z našich najvýznamnejších strukovín. Ako pestovať hrach – krok za krokom...
prejsť na článokBrusnica je menej známa ovocina, ktorej pestovanie u nás ešte nie je veľmi rozšírené, hoci rastie vo voľnej prírode v kyslých rašeliniskách. Keďže je to typ rastliny, ktorý môžeme úspešne pestovať v celej našej krajine od nížin až do nadmorskej výšky 1100
prejsť na článokKarfiol je zdravý, vynikajúco chutí a v našich končinách sa mu darí. Vďaka širokému sortimentu skorých aj neskorých odrôd si môžete dopriať vlastný karfiol po väčšinu roka. Ako pestovať karfiol, a na čo si pritom dať pozor?
prejsť na článok