Guláš je obľúbené jedlo, ktoré prichádza v rôznych verziách. Základom gulášu sú bez ohľadu na vybrané doplnky šťavnaté mäsové kúsky v lahodnej hustej omáčke. Ideálnu hrúbku omáčky získate zredukovaním vody alebo pridaním hustej mastnej smotany. Kľúčovou otázkou pre výsledný efekt nášho guláša je výber surovín na jeho prípravu. Guláš varený s červeným mäsom bude oveľa bohatší ako jeho náprotivok z hydiny. Taktiež chuť hovädzieho alebo jahňacieho guláša je úplne iná ako chuť morčacieho alebo kuracieho gulášu. Jedinečný vplyv na guláš má aj pridanie zeleniny. Toto jedlo obohatí veľké množstvo papriky, cibule a zemiakov. Navyše, zelenina dusená dlhší čas má tendenciu sa v omáčke rozpadať. Guláš s množstvom zeleniny bude hustejší ako ten s menším množstvom zeleniny. Čo však robiť, keď samotný výber ingrediencií nedáva uspokojivý účinok? Prívar zahustíme smotanou Na zahustenie guláša je ideálna hustá kyslá smotana . Okrem samotnej konzistencie ovplyvňuje aj chuť celého jedla a robí ho zamatovejším . Pri zahusťovaní smotanou dávame pozor aby sa nezrazila . Smotanu nelejte priamo do hrnca s gulášom . Takáto smotana by mala byť vopred stuhnutá, t. j. dôkladne premiešaná s malým množstvom horúcej omáčky . Až potom môžeme do pokrmu pridať pripravenú smotanu. Ak chceme mať guláš hustejší, môžeme do stuhnutého krému pridať lyžicu múky . Po dôkladnom rozotretí všetko vlejeme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Ako zahustiť guláš bez pridania ďalších prísad Najjednoduchším, no trochu časovo náročným spôsobom, ako zahustiť guláš, je zredukovať ho. To znamená , že guláš necháme na ohni dostatočne dlho, aby sa odparila prebytočná voda. Tento guláš by sa mal variť na miernom ohni bez pokrievky . Odparovanie vody z guláša má háčik . Čím menej vody je v miske, tým je jej chuť intenzívnejšia . To platí aj pre soľ pridávanú do nášho jedla – zahustenejšia omáčka bude mať vyššiu koncentráciu soli. Z tohto dôvodu by sa solenie podľa chuti malo nechať až na úplný koniec varenia, keď je konzistencia omáčky vhodná
Jedávaš polievku? Naozaj sa oplatí ich uvariť! Perfektne zasýtia a chutia vynikajúco. Dnes vám odporúčam recept na polievku, ktorá bude na jar ako stvorená. Je dokonca lepšia ako vývar a guláš. Uvaríte ho za krátky čas. Polievka, ktorá chutí ako jar
prejsť na článokGuláš je obľúbený pre svoju bohatú chuť a vôňu, ktorá sa dosahuje starostlivým výberom surovín a spôsobom varenia. Klasický recept obsahuje kvalitné mäso, cibuľu, papriku a ďalšie koreniny, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľný gastronomický zážitok. Ča
prejsť na článokPrvý obrad vsypom do jamky na vsypovej lúčke sa v Piešťanoch uskutočnil v piatok 9. apríla 2021 na cintoríne na Bratislavskej ceste. Nový spôsob pochovávania v Piešťanoch | Z Piešťan (zpiestan.sk)
prejsť na článokMnohí ľudia nevedia, kde všade sa dajú ušetriť ťažko zarobené peniažky. Každý spôsob, ako dosiahnuť viac financií v rodinnom rozpočte je vítaný, preto nás neprekvapuje, že stovky Slovákov už využili spôsob, ako poriadne ušetriť. Hovoríme pritom o službe,
prejsť na článokAké sú najlepšie IPL epilátory a aké výsledky sa s nimi dajú dosiahnuť? Ak sa chcete zbaviť chĺpkov na dlhšiu dobu, IPL epilátory predstavujú zaujímavý spôsob, ako dosiahnuť krásne hebkú pokožku bez chĺpkov v pohodlí domova. Niekoľko tipov na veľmi dobre
prejsť na článok