Ako vybrať správnu kávu?

Ako si vybrať správnu kávu ? Rozhodovanie o tom, ktorú kávu si kúpiť, môže byť pre mnohých ľudí skutočne náročné. V súčasnosti existuje na trhu nespočetné množstvo značiek a druhov káv ako aj rovnako veľa ďalších premenných, ktoré môžu mať pre vás pri výbere zmysel. Preto je užitočné vedieť kde a ako si vybrať tie najlepšie kávové zrná. Tu je niekoľko tipov: Poznať svoje preferencie Na trhu dnes existujú dve široké kategórie komerčných kávových zŕn, Arabika a Robusta. Vedieť čo máte radi a čo sa vám páči, vám pomôže pri výbere toho čo chcete. Káva typu Arabika rastie vo vysokohorských oblastiach. Je všeobecne známa pre svoju mierne kyslú až kyslú, častokrát ovocnú, orieškovú alebo čokoládovú, ale za to jemnú chuť. Na druhej strane, Robusta rastie v nižších nadmorských výškach a má silnú horkú a zemitú chuť. Aj keď je Arabika považovaná za vyššiu triedu, do značnej miery to záleží na jej rastovom procese a ošetrení, ktoré dostáva pri svojej ceste do pražiarne kávy. To všetko nezaručuje, že konečný produkt je najvyššej kvality. Takže, ak sa nechcete stať odborníkom, prestaňte si robiť starosti s typom a druhom zŕn a zamerajte sa na nájdenie pražiarne alebo značky, ktorá produkuje kávu aká vyhovuje vašim potrebám. Vyberajte kávové zrná podľa preferovanej chuti Niektorí milovníci kávy chcú, aby ich prvý pohár mal lahodnú a jemnú chuť avšak toto si vyžaduje trochu viac pokusov a omylov pri výbere. Ak dávate prednosť káve, ktorá má jemnú chuť s rôznou úrovňou kyslosti, potom by ste mali hľadať suché, svetlo zafarbené kávové zrná. Tieto zrná sa pražia na kratšiu dobu a výsledná káva nemá tendenciu trpkej chuti. Ak dávate prednosť konzumácii kávy, ktorá má silnú chuť, potom si chcete kúpiť kávové zrná, ktoré boli pražené dlhšiu dobu. Tieto zrná majú tendenciu byť lesklé, s tmavým vzhľadom. Takto upražené kávové zrná produkujú výraznú a horkú chuť, dodávajúc na povrch kávy viac kávového oleja. A na koniec zemitá a horká chuť Robusty pridávaná do zmesí pre jej kofeín a bohatšiu penu. Určite si koľko kofeínu vo svojej káve chcete Na rozdiel od toho, čo si väčšina ľudí myslí, tmavé pražené kávové zrná obsahujú nižšie hladiny kofeínu ako tie, ktorých praženie je svetlé alebo stredné. Svetlo pražené kávové zrná majú najvyššiu hladinu kofeínu zo všetkých troch. Kávové zrná, ktoré sa používajú na výrobu espressa, sú v škále stredne až tmavo upražených. Ak chcete vyťažiť zo svojej kávy čo najviac kofeínu, radšej si vyberte svetlé alebo stredne svetlé pražené kávové zrná. Príspevok Ako vybrať správnu kávu? je zobrazený ako prvý na coffeefriends.sk.

prejsť na článok

SÚŤAŽ: Vyhrajte kávu na celý rok zadarmo

Kávu pijeme každý deň. Bez nej si nevieme predstaviť ráno. Získajte od nás kávu na najbližších niekoľko desiatok rán zadarmo. Zúčastnite sa našej marcovej súťaže o ročné predplatné našej kávy. Stačí vyplniť súťažný formulár a ste v hre. Súťaž trvá od

prejsť na článok

Ako vybrať správnu veľkosť náramku

Rovnako, ako pri výbere oblečenia, tak aj pri výbere náramku je dôležité určiť jeho správnu veľkosť. V prípade, ak zvolíte malú veľkosť, náramok vás bude na ruke tlačiť a nosenie nebude pre vás veľmi príjemné.  Časom sa stane, že náramok radšej odložíte a

prejsť na článok

Ako si správne vybrať dodávateľov v Rakúsku

Skúsenosti a referencie hrajú pri výbere dodávateľov v Rakúsku významnú úlohu. Jedným z najlepších spôsobov ako na správnu voľbu je prezrieť si domy v okolí a spýtať sa majiteľov na svoje skúsenosti. Kto nechce ísť priamo oslovovať majiteľov, môže o refer

prejsť na článok

Veľký kávový prieskum odpovedzte na otázky a vyhrajte kávu

V Goriffee vám chceme ponúkať ešte lepšie služby. Snažíme sa pravidelne zlepšovať a inovovať. A preto chceme zistiť, akú pijete kávu, ako často, prečo, kde a ako. Pomôžte nám a zúčastnite sa nášho Veľkého kávového prieskumu. Vyplnenie nášho prieskumu

prejsť na článok

Ako skladovať kávu?

Prečítaním tohto článku je veľmi pravdepodobné, že vaše skladovacie metódy pri uskladnení kávy by sa mohli zlepšiť. Pripravili sme si pre vás stručné fakty o tom, ako správne uchovávať kávové zrná alebo mletú kávu, tak aby sa dosiahla maximálna čerstvosť

prejsť na článok