Zemiaky, typické jedlo Slovákov, sa na tanieroch našich domácností objavujú veľmi často. Jeme ich uvarené a nakrájané, omastené maslom alebo ako zemiakovú kašu, hranolčeky, halušky, zemiakové placky, osúchy a na množstvo iných spôsobov. Napokon... nemali
Zloženie jedla je častokrát úplné iné, ako si myslíme. Presvedčí nás o tom aj 10 nepríjemných faktov.
prejsť na článokPapája je chutné a zdravé subtropické ovocie, ktoré ste už určite videli aj na pultoch slovenských obchodov. Ak ste ho doteraz neochutnali len preto, že ste nevedeli ako na to, prišiel čas :) to napraviť.
prejsť na článokKaždý, kto pestoval alebo pestuje zemiaky sa už stretol s týmto nežiaducim škodcom, ktorý vie napáchať značné škody. Pásavka zemiaková prezimuje v pôde. Od polovice mája opúšťa pôdu a začína byť aktívna. V teplejších oblastiach Slovenska má dve generáci
prejsť na článokAko sa zbaviť mravcov v záhrade, skleníku, na ovocných stromoch či v dome alebo byte. Už vás nebaví, že mravce okupujú váš dom či byt, napadajú zeleninu (index.php?option=com_shop Itemid=1040 page=shop.browse category_id=143) v záhrade či skleníku alebo
prejsť na článokAvokádo (Persea americana) je tropické ovocie ktoré ste si možno zatiaľ nekúpili len preto, že ste nevedeli celkom presne :) čo s ním. To je škoda, takže v tomto článku si avokádo a výhody jeho konzumácie predstavíme bližšie.
prejsť na článok