12 zdravých vianočných receptovový krém

Hľadáte zdravé recepty, ktoré vám ozvláštnia čas Vianoc? Vyskúšajte zdravé pečivo, netradičný šalát alebo lososa. Nižšie nájdete tipy na ľahké a zdravé pokrmy. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pečená morka so zeleninovou plnkou 1 morka (cca 4-5 kg) 4 strúčiky cesnaku (nasekané) 2 cibule (nakrájané na kocky) 2 mrkvy (nakrájané na kocky) 2 stonky zeleru (nakrájané na kocky) 200 g špenátu (nasekaného) 200 g kukurice 100 g celozrnného chleba (nakrájaného na kocky) Soľ a korenie podľa chuti Olivový olej Morku očistíme a osolíme zvonku aj vo vnútri. Zmiešame cesnak, cibuľu, mrkvu, zeler, špenát, kukuricu a nakrájaný chlieb. Pridáme soľ a korenie a premiešame. Plnkou naplníme morku a zviažeme kuchynským povrázkom. Morku položíme do pekáča a potrieme ju olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 2,5-3 hodiny, kým nie je krásne zlatistá a vo vnútri pečená. Pečený losos so zemiakovou kašou a zeleninou 4 filety lososa (cca 150 g každý) 500 g zemiakov (ošúpaných a nakrájaných na menšie kúsky) 200 g brokolice 200 g mrkvy (nakrájané na kolieska) Olivový olej Soľ a korenie podľa chuti Čerstvé bylinky (napr. petržlen, tymian, rozmarín) na dochutenie Zemiaky uvaríme v slanej vode, kým nezmäknú. Potom ich scedíme a rozmixujeme dohladka s olivovým olejom, soľou a korením, pridáme čerstvé bylinky. Brokolicu a mrkvu uvaríme v slanej vode. Filety osolíme a okoreníme a opečieme ich na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z oboch strán, kým nie sú zvnútra ružové. Na tanieri servírujeme pečeného lososa so zemiakovou kašou a varenou zeleninou. Dochutíme podľa chuti čerstvými bylinkami. Quinoa šalát so špenátom, brusnicami a vlašskými orechmi 200 g quinoa (uvarené podľa pokynov na obale) 100 g čerstvého špenátu (nasekaného) 50 g sušených brusníc 50 g vlašských orechov 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica citrónovej šťavy Soľ a korenie podľa chuti Vo veľkej mise zmiešame quinú, špenát, brusnice a vlašské orechy. Pridáme olivový olej a citrónovú šťavu a premiešame. Ochutnáme a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Rukola s granátovým jablkom, kozím syrom a praženými vlašskými orechmi 200 g rukoly 1 granátové jablko (roztvorené a semená vybraté) 100 g kozieho syra (nakrájaného na kocky) 50 g vlašských orechov (pražených a hrubo nasekaných) 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica citrónovej šťavy Soľ a korenie podľa chuti Vo veľkej mise zmiešame rukolu, granátové semienka, kozí syr a vlašské orechy. Pridajte olivový olej a citrónovú šťavu a premiešame. Ochutnáme a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Tekvicová polievka so zázvorom a kokosovým mliekom 1 kg tekvica (ošúpané a nakrájané na kocky) 1 cibuľa (nakrájaná na kocky) 2 strúčiky cesnaku (nasekané) 1 lyžica olivového oleja 1 lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného) 400 ml kokosového mlieka 500 ml zeleninového vývaru Soľ a korenie podľa chuti Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezozlátnu. Pridáme nakrájanú tekvicu a zázvor a vyprážame ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút. Prilejeme kokosové mlieko a zeleninový vývar. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nie je tekvica mäkká. Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme polievku do hladkej konzistencie. Dochutíme. Hubová krémová polievka s tymianom 400 g zmesi húb (napr. šampiňóny, baby hríbiky, kremenáča) 1 cibuľa (nasekaná) 2 strúčiky cesnaku (nasekané) 1 lyžica olivového oleja 500 ml zeleninového vývaru 200 ml smotany na šľahanie Čerstvý tymián (nasekaný) Soľ a korenie podľa chuti V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezozlátnu. Pridáme nakrájané huby a vyprážame ich, kým nestuhnú a neuvoľnia šťavu. Prilejeme zeleninový vývar a varíme asi 15 minút, kým huby nezmäknú. Pridáme smotanu a tymián. Varíme ešte asi 5 minút. Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme polievku do hladkej konzistencie. Kokosové guličky s datľami a orechmi 200 g jemne nasekaných datlí 100 g mletých orechov (mandlí, lieskových orechov a pod.) 50 g kokosovej strúhanky (plus extra na obalenie) Zmiešame jemne nasekané datle, mleté orechy (napríklad mandle, lieskové orechy) a kokosovú strúhanku. Vytvoríme malé guličky a obalíme ich v kokosovej strúhanke. Dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhli. Ovsené sušienky s brusnicami a škoricou 200 g ovsených vločiek 100 g sušených brusníc 1 lyžička mletej škorice 3 lyžice medu 2 lyžice rozpusteného kokosového masla Zmiešame ovsené vločky, brusnice, škoricu, mletú škoricu, med a rozpustené kokosové maslo. Vytvoríme z tejto zmesi malé okrúhle sušienky a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 ° C asi 12-15 minút, kým nie sú zlatisté. Čokoládové datľové guličky 200 g jemne nasekaných datlí 3 lyžice kakaa 100 g mletých orechov (kešu, vlašské orechy a pod.) 2 lyžice kokosového oleja Kakao na obalenie Zmiešame jemne nasekané datle, kakao, mleté orechy (napríklad kešu alebo vlašské orechy) a kokosový olej. Vytvoríme z tejto zmesi malé guličky a obalíme ich v kakau. Dáme ich na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhli. Mandľové a pomarančové sušienky 200 g mletých mandlí Kôra z 1 pomaranča (jemne nastrúhaná) 3 lyžice medu 1 vajce 1/2 lyžičky vanilkového extraktu Zmiešame mleté mandle, pomarančovú kôru, med, vajcia a trochu vanilkového extraktu. Vytvoríme z tejto zmesi malé sušienky a položíme ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút, kým nie sú zlatisté. Orechové medové tyčinky 200 g jemne nasekaných orechov (vlašské orechy, mandle a pod.) 4 lyžice medu 1 lyžička škorice 1 lyžica oleja Zmiešame jemne nasekané orechy (napríklad vlašské orechy, mandle), med, škoricu a trochu oleja. Vytvoríme malé tyčinky a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút, kým nie sú ľahko zlatisté. Mätové kokosové linecké sušienky 100 g kokosovej múky 100 g mandľovej múky 100 g kokosového oleja (rozpusteného) 4 lyžice medu 1 lyžička vanilkového extraktu 1/2 lyžičky mätového extraktu Zmiešame kokosovú múku, mandľovú múku, kokosový olej, med, vanilkový extrakt a trochu mätového extraktu. Cesto rozvaľkáme na valčeku a vykrajujeme sušienky pomocou formičiek. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 ° C asi 8-10 minút, kým nie sú ľahko zlatisté. Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty. Kde kúpiť zdravé potraviny? Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka. ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ Foto: PexelsToto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz Článek 12 zdravých vianočných receptovový krém se nejdříve objevil na Mamadodazda.sk.

prejsť na článok

Zdravý les pre zdravých ľudí

Medzinárodný deň lesov 2023: Zdravé lesy pre zdravých ľudí

prejsť na článok

Pečené gaštany – zdravá maškrta

Máme tu čas vianočných trhov, kde to v každom rohu na námestiach rozvoniava rôznymi chutnými dobrotami. Neodmysliteľnou súčasťou vianočných trhov sú najmä mäsové špeciality, lokše, medovina, varené víno, vianočný punč a mnoho iného. Myslím, že si každý pr

prejsť na článok

OTVÁRACIA DOBA POČAS VIANOČNÝCH SVIATKOV

Milí zákazníci, ďakujeme za prejavenú dôveru v roku 2021 . Tím JS -Interiér vám praje krásne prežitie vianočných sviatkov. Až do 10.1.2022 sme vám k dispozícii prostredníctvom: tel. č.: 0948 075 102 facebook: JS-Interiér instagram: @js_interier 23.12.2021

prejsť na článok

Klub u eMKy O malých a veľkých vianočných darčekoch

Malkáči zo Soliniek a Vlčiniec v #Klube_u_eMKy v decembri (11. a 13. 12. 2023) čítali knižku O malých a veľkých darčekoch od J. Coulmann, aby sme zistili, že aj malý darček môže urobiť naozaj veľkú radosť. Jeden malý darček sme si aj vyrobili. S eMKou s

prejsť na článok