Honey proces

Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu slizu, čo je viskózna vrstva zložená z cukrov). V tomto článku bude vysvetlený proces Honey, ktorý dostal svoj názov podľa skutočnosti, že zrná sa počas Zdroj

prejsť na článok

Trend „medových“ káv neobišiel ani našu pražiareň

Spracovanie kávovníkových zŕn má obrovský vplyv na výslednú chuť kávy a typ spracovania, ktoré daná kávovníková plantáž použije, závisí do množstva faktorov. Jedným z nich je ekonomická situácia danej farmy i klimatické podmienky krajiny.  Honey proces

prejsť na článok

Spravodlivý proces

Sudca vojde do sály, buchne kladivom a hovorí: - Než začne pojednávanie, musím vám oznámiť jednu vec. Obhajca mi zaplatil 10.000 €, aby som rozhodol v jeho prospech. Žalujúca strana mi zaplatila 7.000 €, aby som rozhodol v jej prospech. Aby som urobil pro

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Proces vytyčovania stavebných pozemkov

Vytyčovanie stavebných pozemkov je dôležitým krokom pri realizácii stavebného projektu. Zabezpečuje presné vymedzenie priestorovej polohy objektov v teréne a umožňuje tak správnu realizáciu stavby. V nasledujúcom článku sa pozrieme na celý proces vytyčova

prejsť na článok

Farebný čistiaci proces

Jedným zo spôsobov, ako mať údržbu úplne pod kontrolou, je nastaviť v procese tzv. farebné kódovanie. Je to jednoduché a uplatniteľné kdekoľvek.

prejsť na článok