Naše kávové regióny

Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ide o ideálny teplotný rozsah pre pestovanie odrôd Arabika. Región Cerrado Mineiro sa nachádza na severozápade štátu Minas Gerais. Všetky mestá sa Zdroj

prejsť na článok

Príprava kávy Bombardino, viedenskej a alžírskej kávy pomocou kanvice Bialetti Moka

Aj keď naše kávové recepty vyžadujú espresso, Moka kanvica túto prácu zvládne. Káva Moka je veľmi podobná espressu a jej príprava je oveľa jednoduchšia. A ak vlastníte kanvicu Bialetti, máte čiastočne smolu.

prejsť na článok

[PRÍBEH]:Záleží na tom, ako dobré a zlé udalosti zmenia naše myšlienky a naše vnútro.

Jedného dňa sa dcéra sťažovala svojmu otcovi, že má mizerný život a nevie ako sa má so všetkými problémami vysporiadať. Sťažovala sa, že je už unavená sa stále s niekým hádať a bojovať. Akonáhle vyrieši jeden problém, druhý už je na ceste. Jej otec, ktorý

prejsť na článok

Silvestrovské kávové nápoje (Coffee In Good Spirits)

Rok 2022 sa blíži ku koncu a mnohí z nás sa pripravujú na oslavy príchodu nového roka. Možno už máte v chladničke sendviče a šumivé víno, ale čo tak si tento Silvester trochu oživiť a spojiť našu lásku k dobrej káve s kvapkou niečoho ostrejšieho?

prejsť na článok

Ako vznikajú naše dizajny

Aj v našom kreatívnom procese môžete vidieť prepojenie tradícií a moderna, čo je jedna z našich hlavných filozofií. Vzniku samotných dizajnov predchádza precízna príprava a študovanie ornamentiky z daného regióna, zvyklostí, histórie a módnych trendov, kt

prejsť na článok

Fermentácia kávy

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní rozbehne proces kvasenia. Fermentácia môže zlepšiť chuť kávy alebo ju pokaziť. Ide len o to

prejsť na článok