Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Varenie – Recepty – Studený bufet Hostí na oslave určite potešíte slivkovou delikatesou zapečenou so slaninou. Ingrediencie: 200 g anglickej slaniny 80 g sušených sliviek bez kôstok 150 g hladkej múky 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva 1 zarovnaná lyžička soli 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia 100 g strúhaného tvrdého syra 3 vajcia 100 ml oleja 125 ml mlieka Príprava: Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Poháre necháme vychladnúť. TIP: Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou. FOTO: droetker Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Čo takto dať si špenát?

Niektorými milovaný, inými zatracovaný. Pre niekoho delikatesa, ďalší sa s jeho chuťou vyrovnávajú len veľmi ťažko... to je tak trochu kontroverzný špenát :).

prejsť na článok

Čo všetko viete o špargli?

Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?

prejsť na článok

Najzdravšie mäso - králičie mäso

Chutné, zdravé, ľahko stráviteľné, s nízkym obsahom tuku a takmer najnižším obsahom cholesterolu. V našich kuchyniach skôr vzácnosťou, no v zahraničí obľúbená delikatesa. Hovoríme o králičom mäse.

prejsť na článok

Špargľa – jarná kráľovská delikatesa

Špargľa bola považovaná v Grécku za symbol luxusu. Bola známa aj ako zelenina i liek. Jej zázračnú silu dokonca vyzdvihoval aj Hippokrates. V súčasnosti sa pestuje takmer na celom území Európy. Najväčšími pestovateľmi je Čína, USA, Španielsko, Francúzsko

prejsť na článok

Zemiaková torta so snehom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy. Ingrediencie: 2 vajcia 100 g práškového cukru 200 g uvarených postrúhaných zemiakov citrónová alebo pomarančová kôra

prejsť na článok