Najzdravšie mäso - králičie mäso

Chutné, zdravé, ľahko stráviteľné, s nízkym obsahom tuku a takmer najnižším obsahom cholesterolu. V našich kuchyniach skôr vzácnosťou, no v zahraničí obľúbená delikatesa. Hovoríme o králičom mäse.

prejsť na článok

Choroby králikov

Králičie mäso je veľmi zdravou pochúťkou. Ak chcete mať na svojom stole zaručenú kvalitu, odporúčame králičie mäso od poctivých chovateľov, prípadne z vášho vlastného dvora. Na nasledujúcich riadkoch vám povieme, čo najhoršie vás pri králikoch môže postih

prejsť na článok

4 dôvody, prečo pridať jahňacie mäso do svojho jedálnička

Jahňacie mäso je zaradené medzi červené mäso, o ktorom sa často hovorí, že nie je až také zdravé, ako biele. Avšak mäso z jahňaťa odchovaného na tráve je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B12,

prejsť na článok

Hnije mäso v črevách?

"Mäso hnije v črevách". Dnes si v krátkosti povieme o tom, že to je jeden veľký MÝTUS! Takže odpoveď znie jednoznačne. Nie, mäso nehnije v črevách, nakoľko v črevách po tráveni mäsa neostane nič, čo by tam mohlo zhniť. Ako prebieha trávenie mäsa? Mäso sa

prejsť na článok

Ako správne pripraviť kuracie mäso

Kuracie mäso je hlavným zdrojom potravy pre ľudí po celom svete už po tisíce rokov. Je jednoduché ho pripraviť na mnoho spôsobov a s rozličnými surovinami a dá sa jesť s ľubovoľnými prílohami. Navyše, mäso z organických kurčiat vychovaných na zelených pas

prejsť na článok

Pečená teľacia oblička

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Pečené teľacie mäso aj s obličkou je skutočnou špecialitou. Ingrediencie: 400 g teľacieho karé s obličkou 30 g masti 1 väčšia cibuľa 10 g hladkej múky soľ Príprava: Umyté teľacie mäso s obličkou posolíme a dáme n

prejsť na článok