Čo všetko viete o špargli?

Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?

prejsť na článok

Poznáte čierny koreň?

Zelenina podobná špargli, ktorá často vyrastá aj divo. Zrejme ste o ňom ešte nepočuli, no určite ste sa s ním už stretli, keď ste ho zo záhradky trhali v domnienke, že je to burina. Opak je však pravdou, je vynikajúci tak ako surový, aj tepelne spracovaný

prejsť na článok

Vedeli ste že... alebo čo sme nevedeli o špargli

Hitom na tanieroch domácich gazdiniek ale aj profesionálnych kuchárov a šéfkuchárov sa na jar stáva biela špargľa. Stretnúť sa s ňou môžeme aj v špičkových reštauráciách. Špargľa má vysokú výživovú hodnotu. V našom jedálničku by rozhodne nemala chýbať.

prejsť na článok

Všestranne využiteľný citrón

Každý rok vedci zistia nové zaujímavosti okolo citrónu. Viete na čo všetko už prišli? Čo všetko citrónom liečia?

prejsť na článok

Ako na pleť bez akné?

Perfektnú, dokonalú pleť nemá nikto. Gény, vek, znečistené prostredie, strava, poveternostné podmienky,... všetko sa podpisuje na našej pleti. Pokiaľ viete akú pleť máte a viete ako sa o ňu starať …

prejsť na článok

Čo všetko viete o esenciálnych olejoch? - 2. časť

V predchádzajúcom článku sme si povedali o vysokej koncentrácií esenciálnych olejov. Teraz vám predstavíme ich fotosenzitivitu a vnútorné používanie.

prejsť na článok