Na našej ceste za poctivými potravinami a zdravou stravou sa tentokrát vydáme do minulosti – dokonca až do stredoveku. Je prekvapujúce, čo všetko naši predkovia dokázali zúžitkovať ako zdravé potraviny s nízkym glykemickým indexom, dostatkom vlákniny, min
CHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokJednoduchý recept na jemné pizza bochníky, pripravené z magickej zmesi múky, droždia, vody a soli. Celé kúzlo týchto mini pizza chlebov je ukončené veľkorysou infúziou olivového oleja a cesnaku, ktoré zaistia že každé sústo bude neodolateľne jemné a chutn
prejsť na článokCHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept
prejsť na článokRecept poslala pani Viera, Rožňava Potrebujeme: Cesto 7 g droždia 3 lyžice vlažnej vody 230 g hladkej múky 120 ml mlieka 2 lyžice oleja 125 g masla 2 lyžičky cukru štipka soli Plnka 150 g tmavej čokolády Na potretie 1 vajce Pozri celý článok The post Lís
prejsť na článokČoraz častejšie sa stretávam s ľuďmi, ktorí trpia rôznymi intoleranciami na pšenicu. Je to spôsobené tým, že dnešná pšenica už je často tak prešľachtená, že ju prestáva naše telo tolerovať. Preto je dôležité si dobre vyberať múku, z ktorej pečieme. Najl
prejsť na článok