foodblogerka Bianka

Nájdeš tu fajnové recepty od výmyslu sveta, ktoré sú z bežne dostupných ingerdiencií, rýchle a zdravé

prejsť na web

Jednoduchá pavlovej torta

Moja nová láska. Vznikla po Vianociach, kedy som podľahla chuti vaječného likéru a začala som ho varievať doma. Ostalo mi 6 vaječných bielkov a tak som skúsila upiecť túto ľahkú a naozaj jednoduchú tortu. Najlepšia je s malinami a čučoriedkami. V región,

prejsť na článok

Maniok: Obľúbený i nebezpečný zároveň

Maniok (tiež známy ako kasava či tapiok) je tropická plodina, ktorá sa pestuje vtropických asubtropických oblastiach. Jej jedlou časťou sú výživné koreňové hľuzy, ktoré obsahujú, podobne ako zemiaky, množstvo škrobu aďalšie dôležité látky. Pozor, listy ma

prejsť na článok

Čo je to Pão de Queijo?

Tieto syrové žemličky (číta sa: pau dži kejžu) pôvodom zBrazílie sú veľmi obľúbenou náhradou klasického pečiva už aj na Slovensku. Základnou surovinou tejto pochúťky je tapioková múka vyrábaná z hľuzy manioku. Ďalšie suroviny na recept sú vajíčka, mlieko,

prejsť na článok

Vedeli ste že: takto sa delia bezlepkové múky

Časy, keď sme vregáloch obchodov našli len hrubú, hladkú apolohrubú múku, sú už dávno preč. Rozličné múky, ako celozrnná, amarantová, tapioková či špaldová sú mnohokrát dostupné len všpecializovaných obchodoch so zdravou výživou, no čoraz viac sú vyhľadáv

prejsť na článok

Bezlepkové recepty s tapiokovou múkou

Tapioková múka je veľmi obľúbená aj vnašich končinách, pretože obsahuje veľa vlákniny, čím pôsobí ako prírodné probiotikum ajej konzumácia je teda výbornou prevenciou proti chorobám hrubého čreva. Okrem toho obsahuje veľa vitamínov skupiny B, kyselinu lis

prejsť na článok

Intolerancia na lepok: Ako nahradiť chlieb a uvariť „múčné“ jedlá?

Stravovaniu bez lepku dnes čelí mnoho rodín. Intolerancia môže nastať nielen umalých detí, ale aj udospelých jedincov. Vtomto článku sa nebudeme venovať čo všetko môže túto diagnózu ovplyvňovať, (na to nemám vzdelanie), ale skôr tomu, ako si čo najjednodu

prejsť na článok

Prečo vznikla v Prešove bezlepková pekáreň Coška fajne?

Nápad vytvoriť pekáreň, kde by sa vyrábalo Pão de queijo vznikol ešte vBrazíli, keď majiteľka tejto pekárne tento produkt ochutnala azamilovala si ho. Výrobňabezlepkového mrazeného pečiva vznikala vroku 2018 2019 v Prešove. Vo svojich začiatkoch sa v 201

prejsť na článok

Ako si pripraviť Pão de Queijo doma? Máte 2 možnosti

Tieto syrové chlebové pampúšiky, ktoré sú vlatinskej Amerike niečo také známe a bežné, ako unás šišky si môžete pripraviť aj vy doma. Ponúkame vám 2 možnosti ako si ich pripraviť. 8 krokov ako si doma upiecť Pão de queijo Predhrejeme si rúru na 175 stupňo

prejsť na článok

Tvarohové vežičky s ovocím

Jednoduché a efektné. Taký je tento dezert. Možno sa čudujete, prečo ho dávam na blog práve teraz, keď všetci vypekajú mnoho vianočných koláčikov. Viete, mne sa každé Vianoce žiada nejaký koláč, ktorý by bol fresh a nebol upečený na to, aby vydržal týždeň

prejsť na článok

Dvojčokoládová tvarohová torta

Jemný krémový cheesecake je univerzálnym liekom na zlú nápadu. Ale nie je to len o zlej nálade. Takéto krémové koláčiky a torty sú pomaznaním, poláskaním a všetci pri nich zabudnú na porblémy, starostia a aj na tú zlú náladu. Do cheesecake-u ide cream che

prejsť na článok

Cuketové placky s cottage cheeseom

Krátky flash back na leto. Keď nebola tma už o pol piatej, ale mohli sme si užívať slnečné lúče do neskorého večera. Potili sme sa, šomrali na teplo a teraz? Och, ale nám to všetkým chýba.  A mne chýba to, že som si v záhrade u mamky mohla natrhať čerstvé

prejsť na článok

Tuniakové burgre

Prvý raz mi tieto burgre ukuchnil môj Maťo. Odvtedy ich mám napísané v mojom receptovom zošite a robievam aj viackrát počas leta. 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave 1 vajíčko jemné ovsené vločky 1 ČL horčice nahrobno nakrájaná cibuľka soľ korenie žemle

prejsť na článok