Alergia na zeler a jej prejavy

Alergia na koreň zeleru, člena rodu Apiaceae, patrí k najviac frekventovaným peľovým alergiám v niektorých európskych krajinách, ako napríklad Francúzsko, Švajčiarsko, či Nemecko.

prejsť na článok

Druhy zeleru

Zeler je dvojročná bylina z čeľade zelerovitých. Pestuje sa pre svoje buľvy a listy. Od 18.storočia sa zeler pestuje v troch formách- zeler buľvový (používajú sa listy aj podzemná časť, tzv. buľva), zeler stopkový (používa sa nadzemná časť) a zeler listov

prejsť na článok

Zeler – neobyčajný liek ukrytý v obyčajnej zelenine

Kedy ste naposledy jedli zeler? Ochutnali ste ho aj v surovom stave? A viete o tom, že si ho ľahko vypestujete aj v kvetináči? Prečítajte si viac o tom, ako a prečo pestovať zeler.

prejsť na článok

Alergia na vajíčka a 5 alternatív, ako ich nahradiť

Povedali by ste, že alergia na vajíčka, teda najčastejšie alergia na bielkoviny vaječného bielka, je jednou z bežných potravinových alergii? Nuž, je to tak. A ak patríte medzi alergikov na vajíčka, či k ich známym, mali by ste vedieť, že vajcia sú bežnou

prejsť na článok

Zeler vyprážaný, zapekaný a ako prísada do nátierok

Vyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla

prejsť na článok

Zeler nie len do polievky

Typická polievková zelenina, ktorá však v sebe ukrýva veľa zdravého. Dnes Vám predstavíme zeler, ktorý pomáha pri prekyslení organizmu, čistí tráviaci trakt či zvyšuje mužskú potenciu.

prejsť na článok