Alergia na vajíčka a 5 alternatív, ako ich nahradiť

Povedali by ste, že alergia na vajíčka, teda najčastejšie alergia na bielkoviny vaječného bielka, je jednou z bežných potravinových alergii? Nuž, je to tak. A ak patríte medzi alergikov na vajíčka, či k ich známym, mali by ste vedieť, že vajcia sú bežnou

prejsť na článok

Alergia na zeler a jej prejavy

Alergia na koreň zeleru, člena rodu Apiaceae, patrí k najviac frekventovaným peľovým alergiám v niektorých európskych krajinách, ako napríklad Francúzsko, Švajčiarsko, či Nemecko.

prejsť na článok

Sú vajíčka zdravé alebo nie?

Je všeobecne známe, že vajíčka majú vysoký obsah cholesterolu. Sú preto pre naše zdravie viac prospešné alebo škodlivé?

prejsť na článok

Násadové vajíčka sliepok, a čo by ste o nich mali vedieť

Kvalitné násadové vajíčka a ich správne uskladnenie sú základným predpokladom úspechu pri liahnutí hydiny vrátane kuriatok.

prejsť na článok

Vajíčka ako od majstra kuchára

Variť dobre neviete, ale predsa by ste radi pripravili niečo dobré pod zub sebe, partnerovi, deťom, či rodičom? Alebo naopak, ste super kuchár/ka, len tie vajíčka nie a nie sa podariť? Dáme vám pár tipov ako na to ;).

prejsť na článok

Prepeličie vajíčka - zdravšie ako slepačie!

Slepačie vajíčka sa na našich tanieroch objavujú takmer každý deň. Či len uvarené alebo skryté v rôznych iných jedlách, ich konzumácia pre nás nie je ojedinelá. Existujú však aj iné druhy vajec, ktoré sú chutnejšie a pre naše telo prospešnejšie. Napríklad

prejsť na článok