Zeler vyprážaný, zapekaný a ako prísada do nátierok

Vyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla

prejsť na článok

Zeler ako prísada do polievkového korenia

Pokiaľ máte doma nasušené zelerové listy a neviete čo s nimi, na nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme riešenie.

prejsť na článok

Druhy zeleru

Zeler je dvojročná bylina z čeľade zelerovitých. Pestuje sa pre svoje buľvy a listy. Od 18.storočia sa zeler pestuje v troch formách- zeler buľvový (používajú sa listy aj podzemná časť, tzv. buľva), zeler stopkový (používa sa nadzemná časť) a zeler listov

prejsť na článok

Zeler – neobyčajný liek ukrytý v obyčajnej zelenine

Kedy ste naposledy jedli zeler? Ochutnali ste ho aj v surovom stave? A viete o tom, že si ho ľahko vypestujete aj v kvetináči? Prečítajte si viac o tom, ako a prečo pestovať zeler.

prejsť na článok

Zeler ako prísada do šalátov

Mrkvovo – zelerový šalát s mandarínkami, čo naň potrebujeme? 400g strúhaného zeleru, 300g strúhanej mrkvy, 1 mandarínkový kompót, soľ, citrónová šťava, 3 čajové lyžičky kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice vody, čierne mleté korenie Ako postupujeme?

prejsť na článok

Zeler nie len do polievky

Typická polievková zelenina, ktorá však v sebe ukrýva veľa zdravého. Dnes Vám predstavíme zeler, ktorý pomáha pri prekyslení organizmu, čistí tráviaci trakt či zvyšuje mužskú potenciu.

prejsť na článok