Aké tajomstvo ukrýva ikonický dezert Paris Brest? Spoznajte venčeky s prekvapivou históriou

Aké tajomstvo ukrýva ikonický dezert Paris Brest? Spoznajte venčeky s prekvapivou históriou Colette Tradičný francúzsky dezert Paris Brest v sebe skrýva nielen lahodnú chuť, ale aj zaujímavý príbeh svojho vzniku. Nazrite pod plátok krehkého odpaľovaného cesta a spoznajte jeho príbeh. A ako bonus vám prezradíme originálny recept na venčeky, ktoré sa vždy podaria. Cukrár s vášňou pre šport Vznik ikonického dezertu má – ako takmer všetko z francúzskej kuchyne – skutočne zaujímavý príbeh. Za vznikom tohto receptu stojí mladý cukrár Louis Durand z mesta Maisons-Laffitte. Mladík žijúci neďaleko Paríža mal zrejme vášeň nielen pre cukrárske remeslo, ale aj pre cestnú cyklistiku. V roku 1910 pripravil tento dezert k oslave legendárnych cyklistických pretekov Paríž – Brest – Paríž. 1200 kilometrov dlhé cyklistické preteky sa prvýkrát uskutočnili v roku 1891, posledný ročník sa uskutočnil v roku 1951. A hoci sú preteky Paríž – Brest – Paríž už minulosťou, Paris Brest dodnes patrí k najobľúbenejším francúzskym dezertom. Paris Brest venčeky v tvare kolesa. Odpaľované cesto s mousseline praliné Vďaka cyklistickým pretekom si dnes milióny ľudí po celom svete môžu vychutnať jedinečnú chuť venčekov z odpaľovaného cesta plnených krémom mousseline praliné a posypaných plátkami mandlí. Viete, ako pripraviť dokonalé odpaľované cesto? Vyskúšajte náš recept. Základom tohto krému je crème pâtissière a pasta praliné, ktorá vznikla dôkladným rozmixovaním pražených lieskových orieškov a karamelu. Pripravte si venčeky (recept na Paris Brest) Rovnako ako pri príprave veterníkov, aj tu začneme s odpaľovaným cestom. Pripraviť si ho môžete podľa nášho receptu, ktorý nájdete v článku o odpaľovanom ceste. Z odpaľovaného cesta si potom upečte venčeky – krúžky. Nasleduje príprava plnky, ktorá sa skladá z dvoch častí. Praliné: 300 g lieskových orechov 200 g cukru štipka soli Rúru si predhrejte na 150°C, dajte do nej oriešky a pečte ich dozlatista. Kým sa orechy pečú, môžete si z cukru a štipky soli pripraviť karamel. Hotový karamel nalejte na papier na pečenie a nechajte stuhnúť. Upečené oriešky s karamelom pomixujte do hladkej hmoty. Crème pâtissière: 750 g plnotučného mlieka 3 žĺtky 195 g cukru 45 g hladkej múky 45 g kukuričného škrobu 375 g zmäknutého masla vanilkový lusk V 2/3 mlieka rozmiešajte cukor a priveďte ho do varu. 1/3 mlieka zmiešajte s múkou, škrobom a žĺtkami. Zmes následne vlejte do vriaceho mlieka a miešajte, kým hmota nezhustne. Krém nechajte vychladnúť a následne doň zašľahajte maslo a praliné. Upečené krúžky z odpaľovaného cesta prekrojte, na spodnú časť nastriekajte krém, priklopte ich druhou časťou a nechajte stuhnúť. Pred podávaním ich posypte plátkami mandlí a jemne pocukrujte. Voilà, Paris Brest ako z francúzskej cukrárne je na svete. Príspevok Aké tajomstvo ukrýva ikonický dezert Paris Brest? Spoznajte venčeky s prekvapivou históriou je zobrazený ako prvý na Colette napísal/a Collete

prejsť na článok

Guisses de grenouilles alebo žabie stehienka: Delikatesa z francúzskej kuchyne

Guisses de grenouilles alebo žabie stehienka: Delikatesa z francúzskej kuchyne Colette Spoznajte jednu z najznámejších pochúťok francúzskej kuchyne a presvedčte sa, že ide o skutočnú delikatesu. Vedeli ste, že žabie stehienka v skutočnosti chutia

prejsť na článok

Palacinky po francúzsky: V čom tkvie kúzlo Crêpes a Galette?

Palacinky po francúzsky: V čom tkvie kúzlo Crêpes a Galette? Colette Sladká bodka na záver, ale aj plnohodnotný hlavný chod. Či už sa rozhodnete pre sladké crêpes alebo výdatné galette, iste neoľutujete. Spoznajte ikonické jedlo, ktoré pred stovkami rokov

prejsť na článok

Nielen chutné, ale aj zdravé. Odhaľte skrytú stránku ustríc a spoznajte výhody ich konzumácie

Nielen chutné, ale aj zdravé. Odhaľte skrytú stránku ustríc a spoznajte výhody ich konzumácie Colette Len si to predstavte v ruke pohár aromatického vína a pred vami tanier plný lahodných ustríc pokvapkaných citrónom. A teraz si predstavte, že by

prejsť na článok

Francúzska kuchyňa, ako ju nepoznáte. Objavte luxusný streetfood z parížskych ulíc

Francúzska kuchyňa, ako ju nepoznáte. Objavte luxusný streetfood z parížskych ulíc Colette Francúzsko je preslávené svojou famóznou kuchyňou a mnohými kulinárskymi špecialitami. Avšak nie sú to len luxusné reštaurácie, kde si môžete vychutnať tie

prejsť na článok

ALL4PACK PARIS

KIÁLLÍTÁS AHOL VELÜNK TALÁLKOZHATSZ! The post ALL4PACK PARIS appeared first on EX-CENT TRADE LTD..

prejsť na článok