10 potravín pre krásnu pokožku

Krása pokožky nezáleží len na správnom ošetrení pleti ale aj od potravín, ktoré prijímame. Prinášame Vám 10 potravín, ktoré pomôžu vašej pokožke vyzerať krajšie a zdravšie. 1. Uhorka Hydratácia je neodmysliteľnou súčasťou zdravo vyzerajúcej a krásnej pokožky. Uhorky sa skladajú z približne 96% vody, viac ako vodný melón. Obsahujú tiež oxid kremičitý, ktorý pomáha vášmu organizmu pri tvorbe kyseliny hyalurónovej. 2. Avokádo Avokádo je zázračné ovocie s chuťou zeleniny plné zdravých tukov. Udržiava pokožku jemnú a hladkú. Avokádo patrí medzi jednu z najzdravších potravín, ktoré môžete konzumovať pre vaše telo. 3. Melón Melón, rovnako ako uhorka, obsahuje vysoké % vody, čím hydratuje vašu pokožku. Rovnako obsahuje aj lykopén, karoténový pigment, ktorý slúži ako antioxidant chrániaci pokožku. 4. Ľanové semienko Ľanové semianka sú nabité s omega-3 mastnými kyselinami, ktoré pomáhajú bojovať proti zápalu a podporujú hydratovať pokožku. 5. Špenát Špenát je bohatý na zinok, ďalší vitamín, ktorý ma prínos pre pokožku. Taktiež obsahuje vysoký obsah vitamínu A a betakaroténu čo zabraňuje poškodeniu pokožky. 6. Papaya Tropické ovocie má vyskoý obsah vitamínu C, jeden z najsilnejších antioxidantov na ochranu pokožky pred poškodením, ktoré vedie k vráskam. 7. Mandle Mandle sú nabité vitamínom E, antioxidantom, ktorý môže pomôcť pri boji s voľnými radikálmi starnutia pokožky. 8. Čučoriedky Čučoriedky sú nabité antioxidantmi, ktoré majú veľa výhod, pokiaľ ide o zdravie pokožky. Obsahujú vitamín C, ktorý má mnoho pozitívnych účinkov vrátane ochrany pred UV žiarením. 9. Brokolica Brokolica obsahuje vitamín A a vitamín C, ktorý pomáha liečiť a predchádzať problémami s pigmentáciou. 10. Sójové bôby Tieto malé strukoviny sú bohaté na belkoviny, ktoré pomáhajú udržať vašu pokožku pevnú.

prejsť na článok

Výhody fermentovaných potravín

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejšou výrobkyňou potravín 2017 z Farmy Tuška

Výherkyňou súťaže v kategórii Najobľúbenejší výrobca potravín 2017 sa stala pani Marta Tužinská, majiteľka rodinnej farmy Tuška zaoberajúcej sa predajom z dvora. V rozhovore nám odpovedala na otázky týkajúce sa farmy a výroby potravín na nej.

prejsť na článok

Skutočný zázrak v starostlivosti o pokožku

Prípravky Peace & Kindness od Chris Christensen sú skutočným zázrakom v starostlivosti o pokožku prírodnou cestou. Účinné činidlo - koloidné striebro.

prejsť na článok

40 zázračných potravín od A po Z

Ste si istí, že vám a vašim deťom nechýba v strave nič podstatné? Porovnajte si svoj jedálniček s našim zoznamom zázračných potravín – najsilnejších bojovníkov za vaše zdravie a vitalitu.

prejsť na článok

Účinky potravín

Každá potravina, ktorú zjeme, má svoje účinky a priamo vplýva na naše fyzické aj psychické zdravie. V článku Vám prinášame účinky niektorých pravidelne využívaných potravín.

prejsť na článok