Zázvor je známy aj pod pojmom ďumbier. Ide o koreň so žltou dužinou, ktorý obsahuje množstvo éterických olejov, vitamínov a aminokyselín. Typickú jemne štipľavú chuť zázvoru spôsobuje látka gingerol, ktorá pripomína chuť chilli či chrenu. Zázvorové pivo má bohatú tradíciu hlavne vo Veľkej Británii. Tento typ piva bol predchodcom súčasných perlivých nealkoholických nápojov, ktoré si ľudia často varili doma. Vo Veľkej Británii bola konzumácia tohto nápoja dokonca bezpečnejšia ako voda, pretože tá bola často kontaminovaná. V roku 1935 bolo dokonca v tomto ostrovnom štáte viac ako 3000 lokálnych výrobcov zázvorového piva. V súčasnosti to je iba jedna britská firma, ktorá vyrába moderné zázvorové pivo, ktoré je obohatené rôznymi príchuťami a sýtené oxidom uhličitým. Výroba zázvorového piva sa postupne rozšírila aj do Kanady a USA. Osviežujúce zázvorové pivo počas leta Vyskúšali ste už napríklad zázvorové pivo? Ak áno určite ste ocenili jeho špecifickú a lahodnú chuť, ak nie určite to skúste. Zázvorové pivo je prirodzene fermentovaný nápoj, ktorý sa vyrába zo zázvoru, cukru, citrónu a pivných kvasiniek. Obsah cukru je nižší ako pri klasickom či ovocnom pive. Zázvorové pivo si môžete tiež ochutiť borievkou, myším chvostom, sladkým drievkom alebo dokonca aj s chilli. Urobte si doma zázvorové pivo aj vy Na výrobu tradičného zázvorového piva nebudete potrebovať nič špeciálne. Postačí vám približne 15 gramov čerstvého nastrúhaného zázvoru, 200 gramov hnedého cukru, 2 litre vlažnej vody a sušené pivné kvasnice. V recepte bez kvasníc môžete použiť droždie. Najprv si nastrúhajte zázvor, potom ho spolu s cukrom a vlažnou vodou dajte najlepšie do sklenenej 2 l fľašky. V osobitnom pohári si vo vlažnej vode rozrobte pivné kvasinky (približne pol lyžičky) a poriadne premiešajte. Nechajte približne päť minút odstáť a potom to vylejte do fľašky s ostatnými ingredienciami. Takto pripravený nápoj nechajte aspoň jeden deň odstáť pri izbovej teplote. Po dni zmes preceďte do čistých fliaš, približne tri centimetre pod okraj kvôli voľnému priestoru pre kvasenie. Zázvorové pivo nechajte odležať ďalšie tri dni. Pri naliatí do pohára bude mať pivo mierne zakalenú farbu, výbornú chuť a príjemnú vôňu. Príspevok Zázvorové pivo je obľúbené medzi milovníkmi ochutených pív zobrazený najskôr Domaci-pivovar.sk.
Domáce zázvorové víno je v domácnostiach menej obvyklé. Spravidla sa zázvor používa skôr do zmesi korenia na prípravu korenených vín. Zázvorové víno INGREDIENCIE recept na 1 liter vína 10 g zázvoru100 ml vody4 g kyseliny citrónovej0,16 g ži
prejsť na článokViete, alebo aspoň tušíte, aké je najsilnejšie pivo na svete? Koľko percent alkoholu obsahuje a akú má chuť? Dnes si posvietime na pivá, ktoré sú za tie najsilnejšie považované. Aké sú tie naozaj najsilnejšie, ktoré sa vyrábajú? Obsah alkoholu budem uvád
prejsť na článokPojem pivo a nutričné hodnoty je v poslednej dobe pomerne často skloňovaný. V dnešnom blogu rozoberieme, ako je na tom mnohými obľúbené pivo a jeho nutričné hodnoty. Nutričné hodnoty, čo to vlastne znamená? Pojmom nutričná hodnota sa označuje informácia
prejsť na článokModerné technológie a postupy varenia piva sa čoraz častejšie zavádzajú do rôznych malých či veľkých pivovarov. Medzi najzásadnejšie úpravy tohto obľúbeného nápoja patrí filtrovanie a pasterizácia. Tieto úpravy samozrejme upravili jeho chuť a vôňu. Niekto
prejsť na článokPivo sa v našich končinách teší naozaj veľkej obľube. S pivom sa stretávame na rodinných oslavách, svadbách, krstinách a ďalších špeciálnych udalostiach, ktoré k životu nepochybne patria. Avšak pivo nepijeme len na špeciálnych udalostiach, ale radi si ho
prejsť na článok