Výkon a spotreba elektrických krbov

Výkon a spotreba elektrických krbov Prvou otázkou pri kúpe elektrických spotrebičov je výkon a prevádzkové náklady. Treba však zohľadniť stav domu alebo bytu, či je objekt zateplený. V prípade, ak sa jedná o starší dom alebo byt s vyššou tepelnou stratou, budú prevádzkové náklady s väčším výkonom spotrebiča samozrejme vyššie, preto je elektrický krb v takomto prípade vhodným riešením len ako doplnkový zdroj vykurovania. Spotreba závisí aj od funkcií a konštrukcie krbu, v prípade osvetlenia je spotreba minimálna, ak má krb aj funkciu vykurovania, všeobecne platí : čím vyššia úroveň vykurovania, tým vyššie sú náklady za spotrebu energie. Výkon elektrických krbov sa pohybuje medzi 1000 až 2000 W (1-2kW) a väčšinou sa tento výkon dá regulovať podľa želania. Vykurovací režim sa dá aj vypnúť, režim osvetlenia a efekt horiaceho plameňa sa teda môže používať po celý rok aj bez vykurovania pri minimálnych nákladoch. Elektrický krb s výkonom 2000 W  bez problémov vyhreje interiér s plochou do  40 m². Vybavenie elektrických krbov Väčšinou sú všetky moderné elektrické krby  na diaľkové ovládanie, takže ich môžete pohodlne používať aj z gauča. V iných modeloch sú ovládacie prvky skryté a integrované priamo na krb. Teplovzdušný ventilátor s voliteľným výkonom 1000-2000 W zabezpečuje príjemné teplo a pomocou nastaviteľného časovača je možné naprogramovať funkciu osvetlenia a vykurovania aj na niekoľko dní vopred. Plameň v elektrických krboch sa líši v závislosti od modelu krbu. Vo väčšine sú do ohniska vložené polienka alebo kamene s meniacou sa intenzitou osvetlenia, čím vzniká dojem tlejúcej pahreby. Dekoratívne drevené polienka sú vyrobené zo žiaruvzdornej  keramiky rôznych tvarov a vzhľadu. Elektrické krby s úsporným LED osvetlením ponúkajú na výber až 7 rôznych farieb osvetlenia na bočnom a zadnom paneli. Elektrické krby s 3D plameňom a dymovým efektom vytvárajú najrealistickejšiu ilúziu tradičného krbu. Tento efekt sa spúšťa použitím vodnej pary, pridaním vody do malej nádrže krbu. Elektrické krby majú tiež zabudovanú ochranu proti prehriatiu a z hľadiska bezpečnosti vyhovujú najnovším bezpečnostným požiadavkám. V prípade prehriatia sa elektrický krb automaticky vypne. Elektrický krb Klarstein Studio-5 čierny 224.90 Elektrický krb Klarstein Aosta Light Fire 409.90 Elektrický krb Klarstein Bern biely 629.90 Elektrický krb Klarstein Bormio WH, biely 244.90 The post Výkon a spotreba elektrických krbov appeared first on .

prejsť na článok

Výstava Svetová výstava krbov 2020

Pozývame každého na najvýznamnejšiu svetovú výstavu krbov   The post Výstava Svetová výstava krbov 2020 appeared first on Krby Deltako.

prejsť na článok

Ako si vybrať elektrický krb

Ako si vybrať elektrický krb Trh ponúka široký výber elektrických krbov, od jednoduchého modelu až po luxusnú verziu s doplnkovými funkciami. V prvom rade si treba premyslieť, na aký účel sa bude elektrický krb najviac využívať

prejsť na článok

Prečo kúpiť elektrický krb

Prečo kúpiť elektrický krb Teplo domova a príjemnú rodinnú atmosféru najlepšie zabezpečí tradičný krb, ktorý poznáme z nášho detstva alebo bývania na vidieku. Mať doma krb je skvelá vec, čo ale v prípade, že bývame v byte, aleb

prejsť na článok

Nápady a inšpirácie pre moderný dizajn krbov a kozubov

Krby a kozuby sú často stredobodom obývacej alebo spoločenskej miestnosti nielen na chatách ale aj v rodinných domoch. Preto je nevyhnutné, aby ste ako profesionáli vedeli, aké sú moderné trendy v dizajne obkladov určených pre krby a ich okolie.

prejsť na článok

Aký výkon krbu, krbových kachlí alebo sporáka na drevo a pece potrebujete?

Krby, kachle a sporáky na drevo majú aj svoj výkon ktorý určuje každému výrobku certifikačný úrad. Prepočet aký výkon krbu a pece, krbových kachlí použijeme je jednoduchý. Berieme do úvahy tepelné vlastnosti domu.

prejsť na článok