Výhody sezónneho stravovania Sezónne stravovanie: Prečo by sme sa mali držať ročných období V súčasnosti máme k dispozícii ovocie a zeleninu po celý rok, no stále viac ľudí sa zaujíma o sezónne stravovanie. Tento spôsob stravovania prináša mnoho výhod pre naše zdravie a aj pre našu planétu. Prvou výhodou je chuť. Ovocie a zelenina v ich sezónnom období sú čerstvé a plné chuti. Sú vypestované v správnom čase a nie sú skladované dlhé týždne, takže sú viac aromatické a chutnejšie. Ďalšou výhodou je nutričná hodnota. Ovocie a zelenina v sezónnom období sú plné živín, pretože sú vypestované v správnom prostredí a podnebí. Sú bohatšie na vitamíny, minerály a antioxidanty ako ich vopred zozbierané a skladované náprotivky. Takto dopestované ovocie a zelenina tiež pomáha podporovať lokálne farmárske komunity a znižuje uhlíkovú stopu. Keď jeme sezónne, podporujeme miestnych farmárov, ktorí pestujú ovocie a zeleninu so zníženým obsahom chemických pesticídov a hnojív. To tiež znamená, že potraviny nepotrebujú byť prepravované z ďalekých krajín, čo redukuje uhlíkovú stopu. V neposlednom rade sezónne stravovanie nám pomáha vytvoriť rovnováhu v stravovaní. Keď sa držme sezónneho jedálnička, jeme viac rôznych druhov ovocia a zeleniny, čo znamená, že získavame viac živín. Taktiež nám to pomáha vyhnúť sa monotónnosti a jesť viac pestrejšie. V závere by sme mali vedieť, že sezónne stravovanie je skvelou voľbou pre naše zdravie, našu planétu a našu peňaženku. Skúste to a uvidíte, ako to ovplyvní vaše zdravie a chuť do jedla. Zdenka Havettová Lektorka a odborníčka na výživu Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, vyštudovala Holistickú školu a školu Tradičnej čínskej medicíny v Brne. Založila projekt Ide o Tvoje zdravie, ktorý je zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami. Okrem konzultačnej činnosti zameranej na poruchy trávenia, alergie, intolerancie, sa venuje aj problémom s hmotnosťou a organizovaniu workshopov v oblasti dietetiky. Ďakujem za dočítanie článku, ak sa ti páčil prihlás sa na odber noviniek #mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ #mc-embedded-subscribe-form input[type=checkbox]{display: inline; width: auto;margin-right: 10px;} #mergeRow-gdpr {margin-top: 20px;} #mergeRow-gdpr fieldset label {font-weight: normal;} #mc-embedded-subscribe-form .mc_fieldset{border:none;min-height: 0px;padding-bottom:0px;} Súhlasím so spracovaním osobných údajov Súhlasím so spracovaním osobných údajov na marketingové účely The post Výhody sezónneho stravovania appeared first on Ide o Tvoje zdravie.
Fast foodové zariadenia tvoria čoraz väčšiu sieť stravovania. Je to v dnešnej uponáhľanej dobe stále viac vyhľadávaný typ stravovania. Naše stravovacie zariadenie funguje od 17.11.2015 a pripravili sme pre Vás zhrnutie výhod a nevýhod stravovania z poh
prejsť na článokŽIVOT PLNÝ CHUTI OBSAHBlogWebinár o Cholesterole: Objavte všetko, čo potrebujete vedieť!ReceptyAko si doma vyrobiť Ghee maslo? Huspenina – Tradícia v každom súste 5 pohľadov ako si urobiť vlastný kvalitný bylinkový čaj Skúsenosti klientovOznamyĎalš
Objavte výhody konopných vitamínov pre vaše telo! Zistite, ako tieto vitamíny podporujú vaše zdravie a pohodu. Od konopného vitamínu C, ktorý posilňuje váš imunitný systém, až po konopný vitamín E, ktorý chráni vašu pokožku. Prečítajte si náš článok a zi
prejsť na článokPosuvné dvere sú veľmi praktický a elegantný trend. Prinášajú množstvo výhod, od úspory priestoru až po maximalizovanie prirodzeného svetla v miestnosti. Prečítajte si, prečo sú posuvné dvere vhodnou voľbou pri zariaďovaní interiéru. Úspora miesta Najväčš
prejsť na článokV rámci Dňa svetového zdravia sme upriamili pozornosť našich žiakov na zdravú stravu, výber vhodných jedál, na správne hygienické návyky a zdravý životný štýl. Inšpirujúce pre deti boli videá zaoberajúce sa ovocím, zeleninou a akým každodenným návykom, kt
prejsť na článok