VOJNA na Ukrajine Deň šesťstý (14. októbra 2023)

MOSKVA - Ruská polícia zadržala troch advokátov, ktorí zastupujú uväzneného opozičného predáka Alexeja Navalného. Polícia u nich najprv vykonala domové prehliadky, večer ich súd umiestnil do väzby. Úrady právnikov vinia z účasti v extrémistickom spolčení, uviedla dnes agentúra Interfax. Navaľnyj prirovnal túto situáciu k prenasledovaniu disidentov a ich obhajcov v časoch Sovietskeho zväzu.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň päťstodeväťdesiaty deviaty (13. októbra 2023)

KYJEV - Parlamentné zhromaždenie Rady Európy (PZ RE) uznalo vo štvrtok hladomor na Ukrajine zo začiatku 30. rokov 20. storočia za vlády sovietskeho diktátora Josifa Stalina za genocídu . Informujeme na základe správy agentúry AFP. Dianie na Ukrajine sled

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto štvrtý (18. októbra 2023)

MOSKVA - Rozhodnutie Washingtonu dodať Ukrajine rakety dlhého doletu ATACMS je závažnou chybou, uviedol v stredu ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov. Informuje agentúra AFP. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto tretí (17. októbra 2023)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok zdôraznil odvahu Ukrajincov i význam spolupráce úradov či inštitúcií v rámci krajiny. Pripomenul, že ruská invázia na Ukrajine trvá už 600 dní. Informuje o tom správa z agentúry DPA a prezidentov

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto piaty (19. októbra 2023)

KYJEV/MOSKVA - Dvaja ľudia zahynuli a jedna osoba utrpela zranenia pri stredajšom ruskom útoku v Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny. Situáciu sledujeme ONLINE.

prejsť na článok

VOJNA na Ukrajine Deň šesťsto prvý (15. októbra 2023)

MOSKVA - Rusko v noci na dnes zničilo 27 bezpilotných lietadiel, ktorými sa na neho pokúsila zaútočiť Ukrajina. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany. Situáciu sledujeme online.

prejsť na článok