Tvorivosťou vpred k poznaniu a hodnotám

PROVENTUS, o.z. realizuje projekt pod názvom „Tvorivosťou vpred k poznaniu a hodnotám“ spolufinancovaný v rámci programu Kultúra národnostných menšín 2015 Úradom vlády Slovenskej republiky. Cieľom projektu je podpora kultúry a vzdelanosti rómskej populácie na Slovensku cez ponúknutie aktívneho nástroja na rozvoj tvorivosti detí a  na budovanie a upevňovanie povedomia o kultúre a živote rómskej komunity. Projekt reflektuje na aktuálne problémy rómskych detí vo výchovno-vzdelávacej oblasti. Zo skúsenosti a z rozhovorov s pedagógmi vieme, že rómskym deťom robí problém používať  svoj rodný ako aj štátny jazyk čo im značne komplikuje situáciu v ďalšom štúdiu a v možnosti uplatnenia sa na trhu práce. Keďže tvorivosť a štylistika sa dajú rozvíjať radi by sme sa zamerali najmä na túto oblasť a prispeli tak k zlepšeniu v tejto oblasti.  Projekt zároveň reaguje na absenciu ponuky tvorivého písania a štylistiky na našich školách. Cieľom projektu je vytvorenie pilotného programu na spustenie voľnočasového kurzu tvorivého písania a štylistiky pre rómske deti zameraného na písanie tzv. denníčkov. V prípade, že máte o výstupy projektu záujem prosím kontaktujte nás na e-mailovej adrese: [email protected] Link na webstranku donora: www.vlada.gov.sk Príspevok Tvorivosťou vpred k poznaniu a hodnotám zobrazený najskôr OZPROVENTUS.

prejsť na článok

Ceny bytov naďalej klesajú, priblížili sa k hodnotám spred dvoch rokov

Ceny bytov na konci roku 2023 opäť poklesli na celom Slovensku. Vyplýva to z aktuálnych údajov z aplikácie Trhové reporty realitného portálu Nehnuteľnosti.sk. Podľa nich vysoké úroky na hypotékach stále tlačia ceny nehnuteľností nadol. Od jesene sú pokles

prejsť na článok

Katéter

Katéter na prvotný zber kmeňových buniek, jeden deň sme ho mali zavedený, potom sa menil za menší a užší. The post Katéter appeared first on Krôčik vpred - občianske združenie.

prejsť na článok

Dávky chemoterapie

4 dni s podpornými infúziami na ochranu obličiek, srdca, proti vracaniu a steroid. The post Dávky chemoterapie appeared first on Krôčik vpred - občianske združenie.

prejsť na článok

Zavádzanie katétra

Báli sme sa, bol to náš prvý ťažký deň. Lekári nám zaviedli katéter, ktorým budú odoberať naše vlastné kmeňové bunky. The post Zavádzanie katétra appeared first on Krôčik vpred - občianske združenie.

prejsť na článok

Neurologické prehliadky

Pravidelné neurologické prehliadky, váženie, meranie tlaku. The post Neurologické prehliadky appeared first on Krôčik vpred - občianske združenie.

prejsť na článok