Turistika na Liptove

Turistika na Liptove vás chytí za srdce Celé Slovensko je krásne, no Liptov patrí vďaka rozmanitosti svojej prírody medzi skutočné klenoty. Pár kilometrom každým smerom natrafíte na iný národný park pretkaný množstvom atraktívnych turistických trás a unikátnych prírodných krás. Na severe sa týči masív Západných Tatier, zatiaľ čo na juhu sa jemne klenú kopce Nízkych Tatier. Trochu ďalej na západ môžete skúmať krásy Veľkej Fatry a cestou smerom na východ sa vám zase otvorí pohľad na najvyššie končiare Vysokých Tatier. Niečo pre seba tu nájdu rekreační výletníci a rodiny s deťmi, rovnako ako aj ostrieľanejší turisti či adrenalínový športovci. Pokiaľ sem zavítate, vyberať si môžete z veľkého počtu turistických trás rôznej obtiažnosti. Ideálny terén na nenáročnú cykloturistiku sa nachádza v okolí Liptovskej Mary. Medzi najobľúbenejšie lokality pre pešiu turistiku patrí napríklad Kvačianska a Prosiecka dolina, Kalameny či Demänovské jaskyne. Prírodu Nízkych Tatier môžete preskúmať napríklad v okolí prekrásnej Jasnej doliny, kde nájdete aj množstvo príležitosti na adrenalínové športové vyžitie. Pokiaľ vás zaujíma aj história a kultúra regiónu, nemali by ste vynechať návštevu Vlkolínca, archeologické múzeum Havránok, či drevený kostol v obci Svätý Kríž. Liptov má osobité čaro v každom ročnom období. Môžete sa sem neustále vracať a vždy objavite niečo nové. The post Turistika na Liptove appeared first on KLAR Hotel.

prejsť na článok

16.6. – 18.6.2023  Základy VhT (vysokohorská turistika) Čingov

16.6. – 18.6.2023  Základy VhT (vysokohorská turistika) Čingov Plánovaný výcvik sa aj tentoraz konal v Slovenskom Raji Čítaj viac The post 16.6. – 18.6.2023  Základy VhT (vysokohorská turistika) Čingov appeared first on KST Slovan Sabinov.

prejsť na článok

Turistika, Cesta hrdinov SNP, hrady

The post Turistika, Cesta hrdinov SNP, hrady first appeared on Hotel Slávia Svidník.

prejsť na článok

Zima na Liptove bude výhodnejšia

Prvú decembrovú sobotu sa otvorí v Jasnej zimná sezóna na Liptove. Už teraz však platia nové zľavy cez Liptov Region Card, vďaka ktorým ušetria turisti a po novom aj zamestnanci v cestovnom ruchu. Od začiatku novembra je v ponuke 52 zliav, väčšina vo výšk

prejsť na článok

Fotogaléria: turistika na hrebeni Nízkych Tatier v apríli

Príspevok Fotogaléria: turistika na hrebeni Nízkych Tatier v apríli je zobrazený ako prvý na Chata Magurka Nízke Tatry.

prejsť na článok

Chata Magurka v podcaste a článkoch o Nepoznanom Liptove

Príspevok Chata Magurka v podcaste a článkoch o Nepoznanom Liptove je zobrazený ako prvý na Chata Magurka Nízke Tatry.

prejsť na článok