Superannuation - čo to vlastne je?!

Okrem daní za teba v Austrálii zamestnávateľ odvádza aj tzv. Superannuation, teda v preklade dôchodkové poistenie, a to v prípade ak je tvoj mesačný plat vyšsí ako $450. Momentálne je minimálny príspevok do penzijného fondu stanovený na 9.5% zo mzdy, pričom ho väčšina zamestnávateľov platí ako dodatok k platu. Penzijných fondov je niekoľko, zamestnávateľ ho otvorí za teba, no odporúčame sa informovať do ktorého fondu túto platbu odvádza. Ak robíš pre viacero zamestnávateľov je dobré, ak ti všetci budú odvádzať supperannution do toho istého fondu, pre jednoduchšie sledovanie. Túto informáciu vieš získať aj online pomocou tvojho TFN na stránke ,ATO,. O vrátenie peňazí z tohto fondu si môžeš požiadať po návrate domov a po vypršaní víz. Najefektívnejšie je žiadať priamo cez penzijný fond, kde si potrebný formulár vyžiadaš ešte pred cestou domov a následne ho vyplnený zašleš poštou spolu s potrebnými dokumentami, ktoré od teba vyžiadajú.

prejsť na článok

Kam? | sebaboh | Vyznania

Názov básničky: Kam?, Autor: sebaboh, Kategóra: Vyznania, Časť textu: ...bolesť nás všetkých spomalí kam sme sa vlastne dostali? kam sme sa vlastne podeli strasť všetkým ...

prejsť na článok

Tri hranaté legendy v blate: Mercedes G, Suzuki Jimny a Jeep Wrangler

Keby sme mali plné vrece peňazí, kúpili by sme si vlastné štrkovisko. A k tomu tieto tri terénne automobily: triedu G, Wrangler a Jimny. Vlastne to nie sú ani autá – sú to hračky pre veľkých chlapcov.

prejsť na článok

Čo je vlastne enterprise architektúra?

V prvom rade sa na organizáciu potrebujeme pozrieť z pohľadu jej určenia. V rámci biznis architektúry modelujeme jej produkty, služby, procesy, organizačnú štruktúru či role jej zamestnancov. Tento pohľad je prakticky nezávislý od použitia informačných te

prejsť na článok

Kancelária PB1 3.31 [17,83 m²]

Kancelária č. 3.31 sa nachádza na treťom nadzemnom podlaží, s výmerou 17,83 m². Vlastné, vyhradené miesto na parkovanie za poplatok. Dostupnosť priestoru: ihneď.

prejsť na článok