Starostlivosť o oči a uši

Čistenie uší je jedným zo základných úkonov starostlivosti o psa. Ak klasické bežné čistenie nie je dostačujúce a uší sú nadmieru znečistené, vhodný je urobiť výplach uší. Pri výplachu uší ide o hĺbkový výplach, kedy je uško zbavené nánosov špiny a mazu. Vhodné pri kvasinkových infekciách  a chronických zápaloch a taktiež pred aplikáciou liečiv.Podceňovať by sa nemala ani starostlivosť o oči. Lesk v očiach je známkou dobrej kondície oka, naopak akoby zvädnuté a unavené oči môžu značiť chorobu. Starostlivosťou pomáhame predchádzať rôznym zápalom alebo výtokom.

prejsť na článok

Workshop o hospicovej a paliatívnej starostlivosti

Dňa 28. januára 2020 sme spoločne diskutovali a pracovali na workshope s názvom: Hospicová a paliatívna starostlivosť - Starostlivosť o zomierajúcich.

prejsť na článok

Verejná ZBIERKA na podporu HOSPICU (1.9.2018 - 30.6.2019)

Finančné prostriedky získané z verejnej zbierky pomôžu zabezpečiť starostlivosť o NEVYLIEČITEĽNE chorých pacientov v KONEČNOM štádiu ochorenia (zväčša onkologického), aby netrpeli neznesiteľnou bolesťou a nezomierali sami . . . pomôžu vytvoriť DOMOVOM dýc

prejsť na článok

Prvý výjazd tímu mobilného hospicu

Začali sme s Božou pomocou už reálne poskytovať hospicovú starostlivosť aj formou mobilného hospicu.

prejsť na článok

Zákaz návštev do odvolania

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v snahe predchádzať vzniku a šíreniu prenosného ochorenia COVID-19 nariaďuje pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú ústavnú zdravotnú starostlivosť zabezpečiť:

prejsť na článok

Pripravený povedať: Počúvam Rádio Expres ;)

Pán Jaroslav nás volá VÍLY ... a vraj toľko ľudskosti a takú starostlivosť v živote nezažil - a že to už má za sebou toho dosť. Rozhodol sa, že pre nás vyhrá výhru z Rádia Expres - 5 000 € ;)

prejsť na článok