Sirup z Arónie: Superpotravina v Tekutej Podobe

Arónia je drobný čierny plod, ktorý získava čoraz väčšiu popularitu vďaka svojim mimoriadnym zdravotným prínosom. Je to rastlina bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré podporujú naše zdravie rôznymi spôsobmi. Jedným zo spôsobov, ako ju spracovať, je príprava sirupu. V tomto článku sa pozrieme na to, ako pripraviť lahodný sirup z arónie a prečo by sme ho mali zaradiť do svojho jedálnička. Prečo Práve Aróniový Sirup? Arónia je známa svojimi silnými antioxidantmi, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Tieto antioxidanty môžu pomôcť znižovať riziko chronických ochorení, ako sú srdcové choroby a rakovina. Okrem toho, arónia obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, ktorý podporuje imunitný systém, a vitamínu K, ktorý je dôležitý pre zdravie kostí. Arónia je tiež bohatá na vlákninu, ktorá podporuje zdravé trávenie, a obsahuje množstvo minerálov, vrátane železa, vápnika a mangánu. Všetky tieto živiny robia z arónie superpotravinu, ktorá by mala byť súčasťou nášho nášho jedálnička. Ako Pripraviť Sirup z Arónie Príprava sirupu z arónie je jednoduchá, tak poďme na to! Ingrediencie: 1 kg plodov arónie 1/2 liter vody 1 kg panely alebo cukru (môžete použiť aj med alebo iný prírodný sladidlo podľa preferencií) Šťava z 1/2 citróna Postup: Príprava Plodov: Najprv dôkladne umyjeme plody arónie a odstránime všetky stonky a lístky. Varenie: Plody arónie vložíme do veľkého hrnca a pridáme vodu. Varíme na nízkej teplote, približne 30-45 minút, kým plody nezmäknú a neuvoľnia svoju šťavu. Plody následne popučíme s nástrojom na pučenie zemiakov. Plody necháme v takomto stave v hrnci odpočívať cez noc. Hrniec prikryjeme utierkou. Prepasírovanie: Ráno zmes precedíme cez jemné sitko alebo plátno, aby sme oddelili šťavu od plodov. Dobre stlačíme, aby sme získali čo najviac šťavy. Príprava Sirupu: Šťavu prelejeme do hrnca, pridáme cukor biely, hnedý, panelu, kokosový (1:1 k objemu šťavy). Za stáleho miešania privedieme zmes k varu, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom teplotu znížime a necháme variť ďalších 10-15 minút. Ku koncu pridáme šťavu z citróna. Horúci sirup nalejeme do sterilizovaných fliaš, uzavrieme, zabalíme do utierky a necháme takto pomaličky vychladnúť. Uchovávame na chladnom a tmavom mieste. Prečo si Pripraviť Sirup z Arónie Sirup z arónie je skvelým spôsobom, ako si užiť všetky zdravotné prínosy tejto superpotraviny. Môžeme ho pridávať do vody ako osviežujúci nápoj, polievať ním palacinky alebo wafle, alebo ho používať ako prírodné sladidlo do čaju. Jeho bohatá, jemne trpká chuť sa skvele hodí aj do koktailov a dezertov. Pravidelná konzumácia sirupu z arónie posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie a podporuje celkové zdravie. Je to tiež výborný spôsob, ako si vychutnať chuť leta po celý rok. Na zdravie! Nauč sa ako spracovávať liečivé rastliny do účinných foriem na mojom bylinkovom kurze, 6.-8.9 vo Vyhniach! Je to tvoja posledná šanca zažiť zber byliniek priamo na lúkach so mnou.

prejsť na článok

Domáci bezinkový sirup za studena

Keď na jar kvitnú kvety bazy, je čas to využiť a pripraviť si skvelý bazový sirup, ktorý je výborný na prípravu osviežujúcej domácej limonády alebo aj do čaju. Bezinkový sirup má osviežujúcu a lahodnú chuť.

prejsť na článok

Bazalkovo-citrónový sirup

Ingrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúšk

prejsť na článok

Kunafa - Arabský Dezert

Ingrediencie: 500g Kadayif 465g Akkawi syru 400g masla pistácie na posypanie cukrový sirup Na cukrový sirup: 1 1/2 poháru vody 3 poháre cukru 1 čl pomarančovej/ ružovej vody 3 PL citronovej šťavy *Všetky ingrediencie si kúpite u nás v o

prejsť na článok

Fragopolis

4 cl Jahodovica 4 cl Jahodové pyré 3 cl Limetová šťava 1,5 cl Cukrový sirup

prejsť na článok

Musa

6 cl Jahodovica 1,5 cl Limetová šťava 1,5 cl Cukrový sirup Príspevok Musa je zobrazený a

prejsť na článok