Red Bull Air Race prvý krát v Českej republike

V roku 2019 sa premiérovo organizátori „Aviatickej Pouti“  v Pardubiciach rozhodli mierne  zaimprovizovať a do programu zaradili nesúťažnú  ukážku  závodu okolo pylónov. Samozrejme s výrazne redukovanou štartovou listinou, len s použitím  lietadiel určených na súťažnú akrobaciu, lebo tie závodné práve  určené na air race putovali v lodnom kontajneri svetom medzi jednotlivými zástavkami.  Ale s reálnymi pilotmi, po boku ktorých stáli ich verní tímoví spolupracovníci. Nechýbal Jimi Dimateo riaditeľ dohliadajúci na dodržiavanie pravidiel pretekov a samozrejme miláčikovia   publika, dvaja českí piloti  prestížneho seriálu.Po svete sa podobný formát ukážky prezentuje už niekoľko rokov a fanúšikom v USA či Ázií je  veľmi dobre známy.  Pod názvom Red Bull Air Race Demo  má za úlohu  priblížiť  a predstaviť bežnému publiku zámer a podstatu svetového šampionátu RBAR a zoznámiť ich s pravidlami,  ktorými  sa pri reálnych pretekoch všetci súťažiaci  a ich tímy riadia.  Martin Šonka a Petr Kopfstein majú  v tejto  disciplíne bohaté skúsenosti. Veď Martin je aktuálnym držiteľom prvenstva z minulej sezóny a úradujúcim majstrom sveta. Peter na svoje veľké víťazstvo ešte len čaká, ale my všetci mu v tom neskutočne fandíme a držíme palce.Tak ako už bolo spomenuté, obaja piloti v Pardubiciach museli na meranie síl použiť lietadlá predurčené na akrobatické lietanie, tie na rýchlostné preteky neboli k dispozícií,  lebo sa spolu s ostatnými presúvajú  do ruskej Kazane.  A tak  medzi pylóny museli vlietnuť ich lietadlá  Extra 300 SC. Peter s modro červeno striebornou OK-KOP a Martin na OK-SON vo farbách jeho hlavného sponzora  firmy Red Bull.Súťažný okruh  určovali dve brány a tri  po sebe idúce šikany.  Lietalo sa podľa mierne upravených  pravidiel, ktoré sú stanovené pre skutočný závod RBAR. Za porušenie podmienok prichádzala penalizácia vo forme trestných sekúnd. Hodnotila sa rýchlosť na okruhu, použitie dymového efektu pred vlietnutím do trate , vstupná rýchlosť, náklony v bránkach a samozrejme maximálne možné preťaženie v „pull up“ manévroch.  Víťazí ten najrýchlejší s najnižším súčtom času a trestných sekúnd. Súťažilo sa na dve kolá, to prvé ovládol Martin Šonka, v druhom bol rýchlejší Petr Kopfstein.  Celkovo Aviaticku Pouť  2019 navštívilo 35 000 návštevníkov. Tí  okrem spomínaného RBAR Demo mohli uvidieť aj mnohé iné, rovnako pútavé vystúpenia. Letka zo Salzburgu od červených býkov prilietla na Pardubické letisko s Mitchelom B-25, s vrtuľníkom Bo-105 a s Trojanom. Domácu scénu reprezentoval Flying Bulls Aerobatic Team z Jaroměře   a piloti výcvikového centra Pardubice. Ti sa postarali o letovú a taktiež statickú prezentáciu techniky. Nechýbali repliky lietadiel z prvej svetovej vojny a ich demonštrácia bojov a množstvo sprievodných  pozemných vystúpení. Opäť raz skvelý letecký a spoločenský zážitok a naplnenie očakávaní nás leteckých nadšencov.Text a foto: Juraj Uhliar  © 2019 The post Red Bull Air Race prvý krát v Českej republike appeared first on .

prejsť na článok

NOVÝ PARTNER V ČESKEJ REPUBLIKE

Dňom 30.6.2021 sa mení naše obchodné a servisné zastúpenie v Českej republike. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať nášmu dlhoročnému partnerovi, spoločnosti FOREST MERI s.r.o. a zaželať im veľa šťastia.

prejsť na článok

Účasť na strojárenskom veľtrhu MSV (BRNO) v Českej Republike

Príďte nás navštíviť na stánok: Pavilón G1, stánok 7. Cet article Účasť na strojárenskom veľtrhu MSV (BRNO) v Českej Republike est apparu en premier sur ABI Profils SK.

prejsť na článok

CENA FRANCÚZSKO-ČESKEJ OBCHODNEJ KOMORY V KATEGÓRII FRANCÚZSKY ÚSPECH V ČESKEJ REPUBLIKE

Ocenenie je odmenou za dlhodobé úsilie a motiváciu všetkých zamestnancov ABI Profils a ich prínos k úspešnému rozvoju spoločnosti na českom trhu. Gratulujeme najmä Florianovi BERTHOISOVI, manažérovi exportu spoločnosti ABI, a Martinovi DYTRYCHOVI a je

prejsť na článok

Visegrad 4 Bicycle Race pod záštitou GD-TEAMu

Uplynulý víkend patrila Nová Baňa cyklistickým jednodňovým pretekom v rámci podujatia Visegrad 4 Bicycle Race. Spoločnosť GD-TEAM sa hrdo hlási k podpore športu na Slovensku a aj na medzinárodných cyklistických pretekoch bola jedným z hlavných partnerov.

prejsť na článok

Prezentácia lesných traktorov EQUUS v Českej republike

Pozvánka na předváděcí akci FOREST MERI s.r.o. a SITTRANS s.r.o. „kvôli koronavírusu termín akcie preložený

prejsť na článok