Realitné fondy môžu pozastaviť vyplácanie až na 12 mesiacov

Investovali ste do realitných fondov a chcete si vybrať svoje peniaze? Bežne to trvá len niekoľko dní. Môže však nastať situácia, že si na peniaze počkáte 12 mesiacov a môžete dostať menej ako očakávate. Kedy môžu realitné fondy pozastaviť vyplácanie podielov?

prejsť na článok

Vyplácanie dôchodku z DDS

Vyplácanie doplnkového dôchodku z DDS má svoje pravidlá. Niektoré určuje zákon a niektoré zase dávkový plán platný v čase uzatvorenia zmluvy o DDS. V tomto článku ponúkam prehľad možností a pravidiel vyplácania dávok z DDS.

prejsť na článok

Aké výnosy dosiahli dôchodkové fondy v DSS v roku 2016?

Druhý pilier ako téma postupne chladne. Aj napriek tomu si dôchodkové fondy v DSS minulý rok žili svojim vlastným životom. Spravujú už takmer 7 miliárd €, ktoré sa tam nazbierali za viac ako 10 rokov existencie druhého piliera. Aké výnosy dosiahli dôchod

prejsť na článok

Koľko zarobili fondy v druhom pilieri v roku 2018?

Druhý pilier má za sebou 14 rokov existencie. Dôchodkové spoločnosti spravujú už viac ako 8 miliárd €. Aké výnosy dosiahli fondy v DSS v roku 2018? A ako sa im darí od ich začiatku? Prečo väčšina ľudí sporí v najmenej zarábajúcich dôchodkových fondoch?

prejsť na článok

Aké zhodnotenie dosahujú DDS?

Zhodnotenie v DDS je podpriemerné. Kvalitné podielové fondy dosahujú vyššie výnosy ako dôchodkové fondy v DDS. Doplnkovým dôchodkovým spoločnostiam chýba motivácia dosahovať vyššie výnosy. Ich klienti využívajú DDS hlavne kvôli príspevkom zamestnávateľa,

prejsť na článok

Indexové fondy v 3. pilieri ponúkajú iba dve doplnkové dôchodkové spoločnosti

Doplnkové dôchodkové sporenie sa oplatí hlavne vtedy, ak vám tam prispieva zamestnávateľ. Nie je však vôbec jedno, v ktorých fondoch máte svoje peniaze. Indexové fondy majú pre vás zmysel, ak chcete investovať dlhodobo a chcete aj niečo zarobiť.

prejsť na článok