Raňajkové Quiche poháre

Prekvapte zajtra ráno svoju rodinku originálnymi raňajkami. Tieto rozkošné raňajkové poháriky sú zdrobneninami slaného koláča quiche, ktorý je typickou francúzskou delikatesou. Je to jednoduchý recept s kreatívnym výsledkom. Tak prečo sa doň nepustiť? Stačí mať doma lístkové cesto a to ostatné sa u vás už isto nájde. Ingrediencie /12 porcií/ 1 balenie  lístkového cesta 4  vajcia 250 g  šunky 100 g  čedaru 5 g  pažítky 50 ml  smotany   soľ   korenie Ktoré kuchysnké spotrebiče sú najfunkčnejšie? Pomôžeme Vám vybrať si. Nutričná hodnota na jednu porciu Kalórie 216 Bielkoviny 9g Tuky 15g Sacharidy 10g Recept na Raňajkové Quiche poháre Krok 1 Začneme predhriatím rúry na 200 °C/390 °F. Potom si zo svojej zásoby plechov a foriem vyberieme formu na muffiny, ktorú poriadne vymastíme. Naše lístkové cesto si nakrájame na štvorce, ktoré následne vložíme do formy. Šunku nakrájame na kocky, pažítku na jemné krúžky  a čedar nahrubo nastrúhame. Krok 2 Potom prichádzajú na rad vajíčka a smotana. Vajcia rozbijeme a v malej miske ich jemne vyšľaháme alebo rýchlo vymiešame do vláčnej peny. Za stáleho miešania postupne pridáme smotanu, soľ a korenie. Miešame, dokým sa celá zmes nespojí do jedného. Krok 3 Do pripravených košíčkov rovnomerne rozložíme našu vopred nakrájanú šunku, syr a pažítku. No a nakoniec zalejeme každý pohárik vaječnou zmesou a vložíme  do predhriatej rúry. Pečieme cca. 15 minút alebo kým lístkové cesto nie je zlatohnedé. Vyberieme pochutinu z rúry a môže sa ísť raňajkovať. Dobrú chuť! Zdroj: www.kitchenstories.com Viac receptov nájdete kliknutím na tento odkaz. The post Raňajkové Quiche poháre appeared first on Byvdoo.

prejsť na článok

Môžete potraviny skladovať na balkóne? Tisíce Slovákov robia stále tú istú chybu

Veľká Noc je pred nami a s ňou sa okrem rodinných stretnutí objaví aj nepríjemný problém. Ide o nedostatok miesta v chladničke. Jednoducho praská vo švíkoch priveľa jedla. Môžeme teda skladovať potraviny na balkóne? Bohužiaľ, chyba má často katastrofálne

prejsť na článok

Predstavujeme vám nové eko produkty z revolučného materiálu

Prečo je výhodné pre vašu gastro prevádzku spoznať nové eko produkty? V prvom rade vám ekologické obalové materiály a udržateľné prestieranie na stôl rozšíria základňu hostí. Viaceré štúdie ukázali, že spotrebitelia čoraz viac zohľadňujú udržateľnosť pri

prejsť na článok

Ako vznikajú sviečky Hatussa?

Hatussa. To nie sú len sviečky. Snúbi sa v nich elegancia v znamení prírody, udržateľnosť, ale aj veľký zmysel pre detail. Katku sme navštívili na mieste, kde to všetko vzniká. Už pri vstupe nás ovanula vôňa, s ktorou sa postupne začal odkrývať príbeh nie

prejsť na článok