Proti dronom môžu naše nebo chrániť aj americké rušičky

Ministerstvo obrany SR zvažuje zaobstaranie sofistikovaných protidronových systémov. Získať by ich chcelo zo zvyšnej časti amerického daru (200 miliónov dolárov) z programu FMF. Z neho sa Slovenská republika rozhodla nedávno formou nenávratného grantu 190 miliónov dolárov získať 160 ks obrnených vozidiel JLTV 44 od Oshkosh Defense. Ostáva nám tak vyčerpať ešte 10 miliónov dolárov. Už dávnejšie sa spomínala akvizícia ručných zbraní a práve protidronových systémov. Jedinou podmienkou zostáva, že techniku získanú cez FMF musí používať aj americká armáda. “Pôjde pravdepodobne o pasívne systémy bez použitia kinetických eliminačných prostriedkov – teda rušičky, ktoré zaistia, že letiaci objekt stratí možnosť komunikácie so svojim operátorom, čím sa eliminuje prípadná hrozba. Rozhodujúca bude ponuka od USA,” odpovedala Mária Precner, hovorkyňa ministerstva obrany SR na otázku Futurearmy.sk o akú techniku proti útokom dronov by sa malo jednať. Takýmito zbraňami v rámci elektronického boja sú napríklad Dronebuster od spoločnosti Flex Force Enterprises. Dronebuster od Flex Force Enterprises. Alebo Dronekiller od firmy IXI. Oba typy sa spomínali v rámci americkej vojenskej pomoci Ukrajine. Oba systémy fungujú na báze rádiových vĺn, ktoré preťažia frekvenciu, vďaka ktorej operátor dron ovláda, čo má za následok pád a zničenie stroja. Dronekiller od IXI. Rušičky sú len jedným z prostriedkov, ktoré by mohli chrániť slovenské nebo pred hrozbami zo vzduchu, v tomto prípade proti dronom. Pripravujeme komplexný článok na tému protivzdušnej obrany SR. Zdroj foto: weby IXI a Flex Force Enterprises. Titulná foto Dronebuster block 3. The post Proti dronom môžu naše nebo chrániť aj americké rušičky appeared first on Future Army.

prejsť na článok

Americké zemiaky s cesnakovým dipom

Pozrite si, ako jednoducho pripravíte americké zemiaky s cesnakovým dipom https://panzemiak.sk/wp-content/uploads/2022/03/americke-zemiaky-FINALX-o.mp4 Príspevok Americké zemiaky s cesnakovým dipom je zobrazený ako prvý na Pán Zemiak.

prejsť na článok

Ochrana slovenského neba: Riešenie proti dronom a vývoj protivzdušnej obrany SR

V dnešnej dobe moderných technológií sa bezpilotné lietajúce systémy (drony) stali významným vojenským hráčom na modernom bojisku. Ich schopnosti presného a rýchleho pohybu priniesli nové možnosti v oblasti vojenskej taktiky, no zároveň so sebou nesú aj n

prejsť na článok

Čo nám môžu povedať naše nechty?

Máte problém s lámáním nebo třepením nehtů? Vidíte na nich bílé skvrny? Vaše nehty a jejich vzhled Vám dokážou říci, jak na tom Vaše tělo je a co se s ním děje.

prejsť na článok

5 tipov na ochranu pokožky

5 TIPOV NA OCHRANU POKOŽKY PRED SLNEČNÝM ŽIARENÍM Slniečko je príjemné a prináša mnoho výhod pre naše zdravie, no nadmerné vystavovanie sa slnku môže mať škodlivé účinky pre našu pokožku. Preto je dôležité chrániť ju pred slnečným žiarením. V tomto článku

prejsť na článok

Registrujte si FYI, MBA, SKI nebo LOL

Registrujte nové domény FYI nebo doménu SKI. Objednávejte již dnes!

prejsť na článok