Projekt BestCHEESE bol úspešne implementovaný

Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre sa zapojilo do implementácie projektu v rámci strategických partnerstiev programu Erasmus+ pre aktivity odborného vzdelávania s názvom „Skúmanie technológie a štandardov tradičnej výroby syrov vo svetle Európskej únie,“ ktorý získal grantovú podporu v roku 2019 a bol koordinovaný Riaditeľstvom poľnohospodárstva a lesníctva v Eskişehir, Turecko. Projekt sa realizoval v spolupráci s partnermi: Výskumné centrum AgroBioTech SPU v Nitre Veterinárna fakulta univerzity v Ankare (Turecko) Riaditeľstvo poľnohospodárstva a lesníctva Batman (Turecko) Provinčný zdravotnícky úrad Agrigento (Taliansko) Univerza V Ljubljane (Slovinsko) V rámci implementácie projektu bolo zrealizovaných 5 stretnutí v jednotlivých partnerských krajinách kde sa demonštrovala štandardizácia produkcie mliečnych výrobkov prostredníctvom vytvorenia národných hygienických a výrobných noriem. Po ukončení aktivít projektu sú k dispozícii 2 kurzy (10 lekcií) vo všetkých jazykoch konzorcia: turečtina, angličtina, taliančina, slovinčina a slovenčina, ktoré sú k dispozícii širokej verejnosti na webovom sídle www.bestcheeseeu.com. Výstup z nášho projektu www.bestcheeseeu.com je pomerne jednoduchý a bola použitá inovatívna IKT technológia. Účastníci, ktorí uspejú na skúškach na konci Modulu-1 a Modulu-2, budú mať možnosť jednoducho získať svoje certifikáty z vlastných počítačov pomocou tlačidla DOWNLOAD. Zatiaľ čo konkrétnym výstupom projektu bolo vytvorenie webovej stránky www.bestcheeseeu.com a modulov školení IKT, technickí a pedagogickí pracovníci pracujúci v tejto oblasti sa podelili o svoje skúsenosti s odbornými účastníkmi z iných krajín EÚ. Keďže kurzy nezahŕňajú len teoretické vedomosti, ale aj praktické poznatky získané vedomosťami v teréne, boli pripravené použiteľné a aplikovateľné školiace moduly. Prostredníctvom inovatívnych školiacich materiálov vytvorených na konci projektu, najmä odborného školiaceho personálu v Turecku a krajinách EÚ, potravinových inšpektorov a školiteľov, prvovýrobcov a každého, kto sa zaujíma o bezpečnosť potravín a technológiu výroby; budú mať možnosť osvojiť si výrobné technológie miestnych syrov, využiť ich v každodennom i profesionálnom živote, vyrábať nové produkty, a tak si zdokonaliť svoje odborné znalosti a skúsenosti. Týmto spôsobom, ďalším posilňovaním kľúčových kompetencií v odbornom vzdelávaní a príprave, rozvíjaním partnerstiev na podporu vzdelávania založeného na práci a zvyšovaním prístupu každého k odbornej príprave, mohli účastníci rozvíjať svoje základné a profesionálne zručnosti. Na konci projektu sa posilnil záväzok miestnych a regionálnych verejných orgánov v oblasti medziregionálnej a cezhraničnej spolupráce a bezpečnosti potravín a technológií zvýšiť mieru kompetencií a zručností a internacionalizácie prístupov. Konzorcium partnerov sa teší na ďalšiu spoluprácu! Pre podrobnejšie informácie: https://www.agrobiotech.sk/investigation-of-traditional-cheese-production-tecnology-and-standards-in-the-light-of-european-union/ Príspevok Projekt BestCHEESE bol úspešne implementovaný zobrazený najskôr AgroBioTech.

prejsť na článok

Záverečné stretnutie k projektu ,,BestCHEESE” sa konalo v Eskisehire

Piate záverečné stretnutie medzinárodného projektu s názvom „Investigation of Traditional Cheese Production Technology and Standards in the Light of European Union-BestCHEESE“, ktorého koordinátorom je Eskisehir Directorate of Agriculture and Forestry v r

prejsť na článok

Realizácia projektu obnovy Štúrovej studničky

projekt bol úspešne zrealizovaný 30.9.2021 Čarovná jeseň na Kopaniciach The post Realizácia projektu obnovy Štúrovej studničky appeared first on OZ Naša Dedovizeň.

prejsť na článok

Projekt Lepší Zvolen

Vážení priatelia, milí susedia, predvolebné nálady sa už jemne zostrujú a my sme dostali zákaz prezentovať náš projekt Lepší Zvolen aj v našom najväčšom zvolenskom fóre. Rešpektujeme túto požiadavku, no zároveň máme záujem, aby sa (konečne) čo najviac

prejsť na článok

Revitalizácia a obnova lesných spoločenstiev

Bol nám schváleny NFP v sume 75 956,84 EUR. Jedná sa o projekt, ktorého predmetom je revitalizácia a obnova lesných spoločenstiev. Projekt pozostáva z prác:uhadzovanie haluziny (17,98 ha), zalesňovanie (31,18 ha) a ochrana MLP oplôtkami (9,12 ha).

prejsť na článok

Informácia - Projekt na zlepšenie zdravotného stavu lesov LM SNV s.r.o..

Európsky poľnohospodársky fond pre rozvoj vidieka -Projekt na zlepšenie zdravotného stavu lesov LM SNV s.r.o..pdf (280119)

prejsť na článok